Četiri penala protiv Reala! Račićev meč karijere, Valensija ponizila "kraljevski klub"

 
 
 ≫ 
  • 8

Fudbaleri Real Madrida poraženi su od Valensije na Mestalji u meču devetog kola španske Primere sa 4:1

Srpski vezista Uroš Račić odigrao je odličan meč protiv Reala, a kuriozitet je što su "Slepi miševi" čak tri gola postigli sa bele tačke, a imali su četiri penala!

Srbin je odigrao mirno i bez panike tokom većeg dela susreta, u prvom poluvremenu kada se Valensija mučila napravio je tri faula i dobio žuti karton, a većina njegovih dodavanja je bila rezonska i pronalazila je svoju metu.

Ipak, ovo je verovatno prvi, a ako ne prvi, onda jedan od retkih het-trikova koje je neki igrač dao isključivo iz jedanaesteraca. To je u dresu Valensije uradio Karlos Soler.

I sve to nakon što je Real poveo golom Karima Benzeme u 23. minutu na asistenciju Marsela. Brazilac je Francuzu sa levog boka dodao na rub šesnaesterca, Benzema se namestio i ispalio projektil u mrežu za 1:0.

Prvi penal je Valensiji dosuđen, a onda gol iz odbitka poništen Junus Musi posle pregledanja VAR snimka u 32. minutu. Hoze Gaja je prošao po krilu, centrirao je, ruku je u svom kaznenom prostoru udario Lukas i sudija nije imao dilemu, penal za "Slepe miševe" je bio čist kao suza.

Penal je pre gola Muse promašio spomenuti Soler, ali je on poništen jer su Lukas i Musa ušli u kazneni prostor prerano i tada je VAR pomogao domaćinu.

Soler je kod drugog izvođenja penala u 34. minutu opet preuzeo odgovornost, šutirao je nisko i u desni ugao gola Kurtoe, a Belgijanac je bio nemoćan. Od lošeg ka gorem po Real je pošlo autogolom Rafaela Varana u 43. minutu.

Francuz je nespretno reagovao posle centaršuta igrača Valensije, lopta je prebacila golmana Reala, prešla gol-liniju, VAR je to potvrdio i Valensija je pre poluvremena vodila sa 2:1.

U nastavku su Vinisijus i Asensio imali dve dobre šanse za Real do isteka sat vremena igre, ali je baš do tada "kraljevski klub" primio još dva gola.

Penal za prvi u 54. skrivio je Marselo trapavim startom nad Maksimilijanom Gomezom, a kod drugog jedanaesterca je i Serhio Ramos zaigrao "rukomet".

Levom šakom je gurnuo loptu u svom kaznenom prostoru, pa je četvrti penal na meču pripao Valensiji i treći put je bio siguran Soler za konačnih 4:1.

Do kraja meča Zinedinu Zidanu nije preostalo ništa drugo do da šansu pruži rezervistima, pa je i Luka Jović zaigrao od 83. minuta umesto Iska.

Srbin je imao jednu solidnu šansu, jednu šansu je propustio i Rodrigo, ali je Valensija rutinski privela meč kraju i pobedila.

Valensija posle pobede ima 11 bodova i nalazi se na devetom mestu Primere, dok je Real sa 16 bodova na četvrtom mestu elitnog takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Goleada u magli: Zvezda gubila od Inđije i pobedila golom Falćinelija

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    8. novembar 2020 | 23:15

    40 g obozavam Real al ovo je prvi put da prebacim kanal i negledam ovu prodanu blamazu od igre. Valensija je prodala najbolje igrace i izgubila skoro sve utakmice dosad a sad rasturaju jedan Real, Zidan nista nereagira, Vasqez los, trci kao srara tetka kad ide na voz. Ocito je da ovdje rade kladionice, tu nema vise sporta ni fudbala, Varan po kozna koji put zabija sebi gol, nema gledalaca ni para, i zato se do njih dolazi na drugi nacin. Uzas i zalosno sta se danas desava u svemu.

  • Abc

    8. novembar 2020 | 23:08

    Ovi gori od Zvezde sa ovim penalima

  • РВ

    8. novembar 2020 | 23:08

    Што га је понизила? Није Реал Звезда да не сме изгубити.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA