Zvezda kao tri belgijska kluba: Gent, Standard i Antverpen imaju bodova koliko i crveno-beli

 
 
 ≫ 
  • 5

Katastrofalno veče je iza timova iz Župiler lige

Fudbaleri Crvene zvezde načinili su džinovski korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope, "evropsko proleće na moje rame sleće" polako može da krene da se peva na Marakani, što nikako ne mogu da kažu Belgijanci - koji su praktično eliminisani iz trke sa porazom u Beogradu.

Gentu je to bio treći neuspeh u tri utakmice, i dalje su na nula bodova, što je još jedan poražavajući bilans po ukupan utisak belgijskih klubova u Ligi Evrope ove sezone.

Podsetimo, osim Genta, zemlja čipke, piva i čokolade daje još dva predstavnika u drugom po jačini evropskom takmičenju, to su Standard i Antverpen, i svi oni zbirno su osvojili tek šest bodova u prva tri kola, koliko ukupno ima i Zvezda!

Posebno katastrofalno po belgijske predstavnike bilo je ovo 3. kolo, jer su svi poraženi: Gent od Zvezde, Antverpen od Laska i Standard od Leha.

Gent i Standard su izgubili svih šest utakmica, Antverpenu je sinoćni poraz bio prvi, te petoplasirani tim belgijske lige i dalje ima lepe šanse da se domogne "evropskog proleća", mada će mu to do kraja biti prilično komplikovano u borbi sa Laskom i Totenhemom, a tu je i Ludogorec.

Uticaće ovo rezultatsko posrnuće Belgijanaca i na nacionalni koeficijent za narednu sezonu, prostora za popravni ima, ali igre i dosadašnji rezultati pomenutih klubova ne ulivaju mnogo poverenja tamošnjim ljubiteljima fudbala.

Što se Zvezde tiče, već u narednom kolu imaće priliku da možda i nadmaši sve belgijske klubove po broju bodova, jer ide ponovo na Gent, samo u gostima, te bi novom pobedom definitivno "ubila" sve nade rivala za plasman na drugo mesto.

Antverpen ide u goste jakom Lasku, a Standard čeka Leh.

Video: Miloševiću laknulo posle velike pobede Zvezde: Deki nam je falio, imali smo spreman plan A, B i C

(Telegraf.rs)

Video: Rakić pravio polugu jednoj od najvećih MMA legendi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    6. novembar 2020 | 08:25

    Oni imaju 3 kluba u ligi evrope i 1 u ligi sampiona o cemu vi govotite...

  • AcaFaca

    6. novembar 2020 | 09:03

    Sa pola gasa prolazimo grupu, a mozda idemo do finala LE...

  • YYY

    6. novembar 2020 | 08:37

    Koja crna oobeda tamo... Pa jedva smo sinoć dobili. Tamo nerešeno KAO KUĆA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA