≫ 

Hvala Švajcarskoj, ali biram Kosovo: Fudbaler Sent Galena, rođen u Vranju, promenio reprezentaciju

Istrajan je bio Betim Fazliji

  • 3
betim fazliji Foto: youtube/HS VIDEOS

Novo ime na spisku selektora takozvane reprezentacije Kosova je i defanzivac švajcarskog Sent Galena Betim Fazliji (21), dosadašnji mladi reprezentativac Švajcarske, što je za tamošnju javnost poprilično iznenađujuća vest.

Taman kada se očekivalo da bude prekomandovan u seniorski tim "sajdžija" kod selektora Vladimira Petkovića, desio se veleobrt: Fazliji je odlučio da igra za svoju matičnu "državu" - odakle su mu i roditelji.

Zanimljivost ovog slučaja je što je selektor "tzv" Kosova Švajcarac Bernard Šalandes, koji je i najodgovorniji što će fudbaler Sent Galena konkurisati za mečeve Kosova protiv Albanije (prijateljska), Slovenije i Moldavije (Liga Nacija).

- Hvala Švajcarskoj na svemu, ali ne mogu da odbijem moju maticu Kosovo - poručio je Fazliji, rođen ratne 1999. godine u vranjskoj bolnici, gde se zadržao koji dan, a posle 6 meseci prenet u Švajcarsku gde mu je tada otac radio.

Zanimljivo je da je ovaj momak pre manje od mesec dana pozvan za mladu reprezentaciju Švajcarske, međutim prijavio je povredu mišića, pa je propustio reprezentativnu akciju, što su neki protumačili kao pripremu terena za pristanak Kosovu, mada je on mnogo ranije doneo ovu važnu odluku.

Pojedini švajcarski mediji pišu da im je Kosovo "ukralo" fudbalera koji ima potencijala da bude dugogodišnji standardni reprezentativac.

- Sa selektrom Švajcarske Šalandesom i menadžerom tima Bajramom Šalom sam u kontaktu šest ili sedam meseci. Sastali smo se u Cirihu gde su mi rekli da me žele u reprezentaciji, a moj odgovor je u startu bio "da". Od početka moje srce kuca za Kosovo. oduvek sam želeo da igram za svoju zemlju i sada je idealan trenutak za tako nešto - izjavio je Betim, koga su, kako kaže, roditelji, prijatelji i najbliže okruženje oduvek podržavali u odluci da zaigra za Kosovo.

Takođe je rekao da se najbolje moguće rastao sa švajcarskom reprezentacijom, sa tamošnjim savezom, te da je dobio punu podršku od svog kluba Sent Galena da zaigra za tzv. Kosovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    4. novembar 2020 | 11:54

    Naigraćeš se.. Možda jos 2-3 sezone. Jer dobro mora pobediti ovo zlo koje je zavladalo..

  • Lord

    4. novembar 2020 | 15:40

    Au,ala si izabrao...

  • Zagor

    4. novembar 2020 | 18:22

    Igras tamo gde je lova veca, od ljubavi se nezivi a kariera zacas prodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA