Kriminalan kiks Koha, Lester lagano s Lidsom: Vardi i Tilemans primakli "Lisice" na bod od Liverpula

Fudbaleri Lester Sitija pobedili su Lids junajted sa 4:1 u meču sedmog kola engleske Premijer lige na Eland Roudu

  • 0
Jamie Vardy, Džejmi Vardi Foto: Tanjug/AP

Gosti su u Lidsu pitanje pobednika rešili 76. minutu, da bi pobedu samo potvrdili u nadoknadi vremena.

Lester je poveo u drugom minutu kada je Džejmi Vardi presekao katastrofalan povratni pas Robina Koha i ostavio golmana domaćih na vetrometini.

Vardi je lagano asistirao Harviju Barnsu, a ovom nije preostalo ništa teško nego da pogura loptu u mrežu. Samo minut ranije, Lids je mogao do gola, ali nije iskoristio zicer i to se surovo osvetilo.

Na 2:0 povisio je Juri Tilemans u 21. minutu. Golman Ilan Meslije je odbranio lukav pokušaj glavom Vardija, ali je odbio loptu do Tilemansa koji je imao zicer.

Lids je svoj jedini gol na meču dao u 48. minutu kada je precizan bio Stjuart Dalas. Njega je posle kornera pronašao Džek Herison, a Dalas je sa velike udaljenosti "zavrnuo" loptu u centaršut ka kaznenom prostoru.

Loptu glavom nije pogodio niko, ali je nezgodno pala u peterac, odbila se i otišla u malu mrežu gola Lestera za 2:1.

Vardi je posle asistencije upisao i pogodak u 76. minutu kada je dobro ispratio nameru Džengiza Undera u kontri sa sredine terena.

Kontru je povukao Džejms Medison i on je završio veći deo posla pasom po zemlji kroz srce odbrane. Under je dobro istrčao i onda preko golmana Lidsa i još jednog igrača "bocnuo" pas za Vardija koji je ostao sam pred nebranjenom mrežom.

Konačan rezultat postavio je Tilemans sa bele tačke u 91. minutu, pa Lester sada ima 15 bodova i nalazi se na drugom mestu iza Liverpula, dok je Lids na 12. poziciji sa deset bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Vukanović četvrtim golom potvrdio dominaciju Zvezde:Crveno-beli goleadom krunisao šampionsko izdanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA