≫ 

Trener Ajaksa ljut na Dance pred LŠ: Kako moji igrači mogu da igraju u Holandiji, ali ne u Danskoj?

Trener Ajaksa Erik Ten Hag kaže da mu se ne dopada što je politika Danske u pogledu korona virusa stroža nego u Holandiji

  • 0
FK Ajaks, Hakim Zijeh Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

To znači da velikom broju njegovih igrača neće biti dozvoljeno da igraju protiv Mitjilanda u utorak uveče na gostovanju, iako su kod nekih od njih pronađena antitela na korona virus, dok je nekima nalaz možda lažno pozitivan.

Kod nekih, kaže Ten Hag simptoma nema, drugi su i prošli kroz proces oporavka od dve, tri nedelje i njima je dozvoljeno da igraju u Holandiji, ali ne i u Danskoj.

- Kako je moguće da ovih 11 igrača može da igra u Holandiji, ali ne u Danskoj u ovom trenutku? To meni ne deluje kao fer-plej - rekao je trener Ajaksa na MCH areni, na konferenciji pred sutrašnji meč.

Jedan deo konferencije jeste bio posvećen analizi protivnika, ali je većim delom ona bila usmerena upravo na goruće pitanje virusa, jer se Ajaks i dalje nada da će moći sa više od 17 igrača na megdan Mitjilandu.

- Odluka da ne povedemo igrače je doneta u ponedeljak popodne, u konsultaciji sa UEFA i Fudbalskim savezom Holandije. Mogu samo da kažem da igrači koji ne mogu da igraju u Danskoj nemaju simptome i žalbi. To da li će ipak moći da nastupe je u rukama lekara i ovdašnjih vlasti. Nadam se, ali nisam siguran - rekao je Ten Hag.

Da podsetimo, Dušan Tadić, reprezentativac Srbije je među fudbalerima kojima je otkriven virus i Dušan ni u Holandiji ne bi mogao da igra u takvim okolnostima. Inače, kod fudbalera Ajaksa u čak 13 slučajeva ima razvijenih antitela.

Video: Selektor Tumbaković objasnio zašto je pozvao 32 igrača iako je najavio kraći spisak za Škotsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA