Telegraf ocene: Katai najbolji u Zvezdi, Stankoviću se nije isplatila vera u klince

 
 
  • 18

Zvezdina deca nisu pokazala svoj puni potencijal protiv Partizana

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su na 163. večitom derbiju. Za razliku od nekih prethodnih derbija, ovaj je doneo po gol na obe strane, bilo je šansi, tenzije, koškanja, svirani su penal i crveni karton.

Sve u svemu, videli smo sve ono što derbi donosi, a šteta je samo što navijači nisu bili na tribinama da doživljaj bude maksimalan.

Ovo je i utisak koji su igrači Zvezde ostavili na 163. večitom derbiju.

163. Večiti derbi Foto: Nikola Tomić

Milan Borjan 6,5 - Nije imao puno posla na ovom meču, jer je Zvezda imala inicijativu u većem delu utakmice. Kod udarca Stevanovića u petom minutu nije mogao ništa pa mu se i ne može zameriti što je primio gol. Nije imao nijednu odbranu na utakmici.

Marko Gobeljić 6.5 - Trčao, prodirao, odigrao solidan meč. Nije imao sreće u 52. minutu kada je majstorski proturo loptu ispod Stojkovića, ali je ona pogodila stativu. U poslednjih 20 minuta ustupio je mesto svežijem Gajiću.

Strahinja Eraković 5,5 - Pratiće ga žig tog petog minuta i kiks kojim je omogućio vođstvo Partizanu, ali gledajući ukupan utisak na meču - nije bio loš. Sjajno je stigao Markovića u onoj kontri u finišu prvog poluvremena i uprkos tremi dobro se nosio sa defanzivnim zadacima da juri brze napadača crno-belih.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Foto: MN Press

Miloš Degenek 6.5 - Australijancu ovoga puta niko nije "lomio leđa" kao Sadik, a izlaskom Sume faktički nije imao posla jer je Lazar Marković bio gotovo bezopasan u špicu. Opasan na prekidu, nekoliko izleta napred, ali nije uspeo da to pretvori u pogodak. U svakom slučaju, korektno.

Milan Rodić 6 - Umoran je levi bek crveno-belih poslednjih nedelja, i to se vidi i po partijama koje pruža. Deluje da igra više na iskustvo i uspeva da odradi posao.

Seku Sanogo 6 - Odavno veći grubijan nije igrao fudbal na ovim prostorima (otkako je Everton otišao iz Humske). Ako izuzmemo dva neoprezna faula i crveni karton, može se reći da je iskusni vezista iz Obale Slonovače odradio dobar posao. Zaustavio Partizanovu igru na sredini terena, a nad njim je napravljen i prekršaj za penal iz kog je Zvezda izjednačila.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Foto: MN Press

Željko Gavrić 5 - Da je odigrao dobro, Stanković ga ne bi izveo iz igre već na poluvremenu. Mlad je, ima vremena da nauči, ova utakmica je bila preveliki zalogaj za njega.

Veljko Nikolić 6 - Možda se Dejan Stanković malo i preterano kladi na svoje najmlađe fudbalere koji danas nisu bili na nivou. Razume se, mora da igra s dvojicom "bonusa" i trpi njihove dečje bolesti koje su se ispoljile na ovom meču. Nije bio među najgorima, ali je tenzija učinila svoje.

El Fardu Ben 6 - Prethodnih godina najbolji pojedinac Zvezde u derbijima danas nije bio mislima u Humskoj. Nismo videli prepoznatljivog Bena koji nabacuje opasne lopte u šesnaesterac rivala i stvara probleme. Može on mnogo bolje...

Aleksandar Katai 7,5 - Dosta želje, pokušaja, ali bez prave podrške. Sve do 74. minuta kada je majstorski realizovao najstrožu kaznu i postigao prvi gol za Zvezdu posle četiri derbija. Nedostajao mu je danas još jedan Katai, raspoloženi partner sa kojim bi radio ono što najbolje zna, kreirao prilike, ali je bio jedan od najboljih među crveno-belima.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Foto: MN Press

Dijego Falćineli 7 - Lako Italijan ulazi u šanse, što znači da se dobro kreće. Mogao je i da se proslavi u Humskoj i posle dosta vremena obraduje navijače Zvezde, ali mu je nedostajalo koncentracije i lucidnosti. Santimetri su mu falili i u nadoknadi prvog poluvremena kada je skočio ispred Stojkovića.

Izmene

Od 46. Srđan Spiridonović 6 - Stankovićev džoker je uneo živost u drugom poluvremenu. Pre dobro izvedenog kornera posle kojeg je dosuđen penal za crveno-bele, imao je onaj odličan pas za Gobeljića koji je pogodio stativu. Šteta je za crveno-bele što nema snage za više od 45 minuta tempa.

Od 69. Milan Pavkov 5,5 - Pokušao je Stanković da uvođenjem visokog napadača prizove duh nekih ranijih derbija, kada je upravo Pavkov rešavao utakmice, ali uzalud. Ovo nije isti čovek...

Od 69. Milan Gajić 5,5 - Ušao u igru sa namerom da odmeni umornog Gobeljića, ali nije ostvario zapaženiji učinak u poslednjih 20-ak minuta.

Od 85. Aleksa Vukanović - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Od 90. Njegoš Petrović - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Trener Dejan Stanković 6,5 - Za razliku od prethodnog kup derbija pokazao je da je naučio lekcije. I tim mu je igrao znatno hrabrije i ofanzivnije, a čak i posle vođstva Partizana uspeo je da preokrene meč u korist svog tima i podigne Zvezdu. Nije mu se danas isplatila kocka sa najmlađima koji su pali na ispitu, ali uvođenje Spiridonovića je bio pametan potez koji je pokazao da Deki ume da prepozna problem i reši ga.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PredragKs

    18. oktobar 2020 | 21:00

    Gobeljic je zasluzio "0"

  • Srđan

    18. oktobar 2020 | 21:11

    Puno tenzija, puno napetosti, loše suđenje i nejedinstveni kriterijum Novaka Simovića (pre kontre Lazara Markovića u finišu I poluvremena nije dosudio čist prekršaj nad fudbalerom Zvezde; zatim u II poluvremenu, pred njegovim očima nije dosuduo čist prekršaj nad Benom i žuti karton igraču Partizana, već je Katai izbcio loptu u aut), nije sankcionisao mnoštvo prigovora i utrčavanja u teren trenera Aleksandra Stanojevića, nije upozorio nijednom na odugovlačenje igre golmane Stojkovića i Borjana...

  • Delija

    18. oktobar 2020 | 23:25

    Gobeljic 6,5 pa vi bre niste normalni. Pa za njega je ocena minus 6,5. Pravim proslavu kad ga ne budem video vise u zvezdi. Bicete svi pozvani!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA