Bivšem fudbaleru Zvezde preti zatvor u Francuskoj: Piksi Kovačević prevario državu za 100.000 evra?

 
 ≫ 
  • 7

Skandal potresa Francusku zbog slučaja Piksija Kovačevića - sud je čak ironično u priču upleo Nejmara

Francuski mediji prenose da je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Nenad Kovačević, osuđen na godinu dana zatvora uz šest meseci uslovno, zbog prevare u iznosu od 110.000 evra u Nimu!

Naš nekadašnji internacionalac osuđen je u utorak na godinu dana zatvora uz šest meseci uslovno pred Krivičnim sudom u Nimu, a navodi se da Kovačević nije bio prisutan na saslušanju i nije ga zastupao advokat.

Ukupno, on će morati da nadoknadi 113.748 evra zajedno sa svojim saučesnikom, koji je osuđen jer mu je dostavio lažne potvrde prebivališta.

Lekip prenosi da je on igrajući u Srbiji mesečno primao naknadu od skoro 6.400 evra za nezaposlene u Francuskoj.

- Optužen je da je primao naknadu za nezaposlene kada više nije bio na teritoriji Francuske, i kada je paralelno zarađivao kao fudbaler u Srbiji - rekao je predsedavajući u Sudu, Žan Pjer Bandijera.

Sve je došlo pred Sud posle žalbe kompanije "Pole Emploi", državne agencije Francuske koja se bavi problemima nezaposlenih, koja je zabeležena u septembru 2017. godine.

- Kovačević je imao odličnu platu kao fudbaler, pa je primao tada visoke dodatke i imao je skoro 208 evra dnevno, ili 6.400 mesečno tokom 15 meseci.

Zamenik tužioca Vili Lubin zatražio je nalog za hapšenje, uz dodatnu novčanu kaznu od 15.000 evra.

- Bojim se najgoreg ako gospodin Nejmar bude otpušten iz PSŽ-a, pa moramo da mu nadoknadimo platu - ironična je bila poslednja poruka Lubina.

Kovačević je od 2013. do 2015. bio igrač Nima, posle čega je u 2015. igrao još za Zemun, gde je i okončao igračku karijeru.

- Dolaskom u veliki klub kao što je Zemun stavio sam tačku na pravljenje karijere. Prevagnula je želja da sa porodicom ostanem u Beogradu. Znanje i iskustvo pokušaću da prenesem na mlađe i pomognem da napreduju - rekao je 2015. Kovačević po povratku u Srbiju, kada su ga u klubu dočekali nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Dušan Đokić i Milanko Rašković.

Video: Konor Mekgregor uhapšen u Majamiju

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jest

    14. oktobar 2020 | 22:21

    E to se zove drzava

  • Laki

    14. oktobar 2020 | 22:50

    Pa svi 'gani tako navikli, sve na mufte...

  • S S

    14. oktobar 2020 | 23:56

    Mislio da je to Srbija i da je predsednik FS Terza, e moji sinovci tako se to radi u normalno uredjenim Drzavama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA