"Šutnuo bi i rođenu majku da igra protiv nje": Goran iz Sautemptona je buduća zvezda srpskog fudbala

 
 
 ≫ 
  • 0

Srpski vezista uvršten u Gardijanovu tradicionalnu anketu o najtalentovanijim fudbalerima sveta

Svake godine negde u ovo doba, ugledni engleski Gardijan bira najtalentovanije fudbalere mlađe od 18 godina širom sveta.

I ranije su znali da na ovu listu uvrste ponekog mladog igrača iz Srbije, a sada je izašla lista na kojoj je jedno od glavnih imena vezista Sautemptona Goran Babić.

Momak je rođen 7. oktobra 2003. godine, Sautempton ga je doveo iz londonskog Brentforda, a opis njegovih igračkih karakteristika na sajtu Gardijana je i više nego laskav.

- Kako saznajemo od jednog insajdera iz Sautemptonove omladinske akademije, "Babić bi šutnuo rođenu majku da igra protiv nje". Prošle godine je igrao kao "desetka" jer se dobro snalazi sa loptom u nogama, ali je od tada uzeo više udela u defanzivi i sada više igra kao "osmica". Babić voli da uklizava, startuje i voli da pobedi - stoji u opisu Gardijana.

Ipak, njegov ofanzivni doprinos ekipi nije mali. Na tri meča u juniorskoj Premijer ligi dao je dva gola i predviđa mu se lepa karijera.

- Podseća na Džejmsa Vord Prauza zbog dobrog izvođenja prekida i zbog načina na koji ulazi u kazneni prostor. Sjajno je počeo sezonu u omladinskom timu - navodi poznati list.

O talentovanom Goranu Babiću nedavno je govorio i sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević.

Video: Na ovom stadionu Srbija vodi odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA