Zvezda može da prođe grupu: Gent je u "kanalu" kao Keln 2017, Liberec ne sme da bude bauk kao 2006.

 
 
  • 9

Crveno-beli imaju prolaznu grupu u LE, možda čak i prolazniju nego 2017. kada su rivali bili Arsenal, Keln i BATE Borisov

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u Ligi Evrope protiv Genta, Libereca i Hofenhajma, a posebno će prve dve spomenute ekipe biti važne za eventualni prolaz.

Crveno-beli su imali solidan žreb s obzirom na to da su izbegli brojne opake ekipe iz prvog šešira, poput Rome, Napolija, Totenhema ili Arsenala, ali je računicu "pokvario" Hofenhajm, ekipa koja je odlično počela prvenstvo u Nemačkoj sa dve pobede, jedna je ostvarena nad Bajernom sa 4:1.

Grupa ne deluje atraktivno po imenima, što može biti velika varka, a na Zvezdi je da se "potuče" za svaki bod protiv Genta i Libereca, kao pre četiri sezone protiv BATE Borisova i Kelna.

GENT - Tim koji je upropastio atmosferu već na startu sezone

Belgijska ekipa je ispala iz plej-ofa za Ligu šampiona, i to sa 3:0 protiv Dinama iz Kijeva na gostovanju, ukupno je bilo 5:1 za Ukrajince u dvomeču.

Zanimljivo je da su mnogi selili Miloša Degeneka u ovaj klub pre žreba, na kraju do transfera nije došlo, a ekipa je prilično "šarenolika".

Gent je sezonu završio kao 2. iza Briža, sa čak 15 bodova manje, kapiten je Vadis Ođiđa Ofoe, a trener Vim de Deker, 38-godišnji stručnjak koji je iz uloge asistenta uskočio u glavnu rolu u štabu.

Ekipa je protiv Dinama iz Kijeva imala kadrovskih problema, nisu igrali Bezus, Čakvetadze, De Brujn, Ođiđa Ofoe i najskuplji igrač ekipe Jaremčuk, što se odrazilo na ovako veliku razliku.

Ti kadrovski problemi mogu biti i adut Zvezde, bilo je prilično loše još letos jer je Gent 14. septembra otpustio trenera Lasla Belenija posle samo 25 dana.

Njega su "otpisali" uoči meča sa Rapidom iz Beča u 3. kolu kvalifikacija, Beleni je vodio tim samo na tri utakmice.

- Atmosfera u ekipi i oko nje napravila je dalju saradnju nemogućom - navedeno je u saopštenju Genta tim povodom, a očigledno je tada da u timu postoje klanovi, poput ukrajinske trojke (Bezus, Jaremčuk, Plastun).

U Belgiji ne cvetaju ruže, Gent je 15. na tabeli posle sedam kola sa dve pobede i čak pet poraza. Zvezdin rival je pobedio samo fenjeraški Muskron sa 1:0 i Mehelen identičnim rezultatom.

Ekipa je u daleko goroj situaciji nego ŠArloa ili Standard, sa kojima su se Partizan i Vojvodina dobro nosili.

Što se golgetera tiče, u ovoj sezoni su po dva gola dali Plastun i Nemac Dorš, po jednom su strelci bili Kums, Niangbo i Klajndinst.

 

Liberec - Stari dužnik i tim koji se provukao do grupne faze u 95. minutu

Crveno-bele čeka još Liberec, tim iz Češke koji je u plej-ofu za Ligu Evrope pobedio APOEL sa Kipra sa 1:0 na svom terenu. Čehe svakako ne treba potcenjivati, ali su i oni APOEL pobedili golom Mare iz penala tek u 95. minutu utakmice, posle igranja rukom pri korneru.

Od internacionalaca, ovaj meč su uz Gvinejca Maru izneli Slovaci Koščelnik i Hromada, Kolumbijac Moskera, Ukrajinac Kačaraba, Tiđani sa Obale Slonovače i Jusuf iz Bahreina.

Dva najskuplja igrača su zapravo pozajmljeni aduti Slavije Prag, Jan Matušek i Jakub Jugas (procenjeni na 1.3 miliona i 750.000 evra), zatim Taras Kačaraba (750.000), Kamso Mara (700.000), a Liberec je na putu do LE izbacio Riteriaj sa 5:1 i FCSB sa 2:0.

Česi su izbacili Rumune posle nestvarnog trilera FCSB-a u Bačkoj Topoli, pa je onda usledio duel sa APOEL-om.

Zvezdi je ovo ujedno prilika da se revanšira za 2006. godinu, kada je Liberec iskoristio krizu da izbaci crveno-bele sa 1:2 i 0:2. Posle poraza od Milana, Zvezda je već u 1. kolu Kupa UEFA doživela fijasko, a posebno se pamti gol koji je primio Ranđelović.

Liberec je bio peti u prošloj sezoni, trener je Pavel Hoftih, 53-godišnji stručnjak koji je pre ovog posla bio direktor u Spartaku iz Trnave od 2016. do 2018. godine. Vodio je još mlađe selekcije Češke od 2014. do 2016. godine (U19, U 20, pa U18 tim).

U aktuelnom šampionatu, Liberec je posle pet kola na šestom mestu, a poslednje dve utakmice je loše odigrao. Izgubio je od ekipe Pardubica sa 3:0, prethodno je Karvina izvukla remi sa 1:1.

Kao strelac se već izdvojio Kolumbijac Moskera sa četiri gola na pet mečeva. Na njega će Zvezda morati da obrati pažnju jer je to učinio kao vezista, a u Liberec je došao ovog leta iz Bohemijansa kao slobodan igrač.

Video: Hit reakcija legende Juventusa kada je izvukla Zvezdu na žrebu

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    2. oktobar 2020 | 14:34

    Naravno da prolazimo. Hofenhajm je jaka ekipa,ovo ostalo moze dacse dobije,a sa dobrom igrom ni Hofenhajm nije bauk. Idemo Zvezdoooooo!

  • Saša

    2. oktobar 2020 | 14:53

    Da popravimo igru duplo.. Da počne da igra kanga spidi još bolje katai.. Ivanić mora bolje tu je sanogo gavrić nikolić falćineli borjan.. Borićemo se za proleće pa šta bog da.. Napred zvezda.. Zna terza šta radi podrška terzinju.. Mi smo gigant..

  • Cure

    2. oktobar 2020 | 15:17

    Moze da se prodje..Ali ljudii odbrana nam.je katastrofaa bekovi ocajniii i stoper jos jedan pod obaveznoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA