Zvezdi protiv Omonije sudi arbitar na koga je besneo Anćeloti, a Grobari su ga upamtili po dobrom

 
 ≫ 
  • 2

Crno-beli nisu imali zamerke na čoveka koji će sada deliti pravdu i drugom večitom rivalu

Engleski arbitar Kris Kavano je određen za glavnog sudiju utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Omonije i Crvene zvezde, odlučila je UEFA.

Kavano je u ovdašnjoj javnosti poznat kao arbitar koji je dobro sudio Partizanu u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Malatije u gostima.

Domaći tim je tada pobedio sa 1:0, pa nije nadoknadio 3:1 iz Beograda, a u tamošnjoj javnosti nisu bili najsrećniji suđenjem.

Kavano spada u red veoma dobrih sudija, uz Entonija Tejlora i Pola Tirnija, a odmah iza Majka Dina, Grejema Skota, Majkla Olivera i Martina Etkinsona.

Kavanu će pomagati zemljaci Danijel Ričard Kuk i Li Bets, dok je četvrti arbitar Piter Benks.

Ovaj arbitar ima 35 godina, već tri sezone sudi u Premijer ligi, a ovo će mu biti debi u Ligi šampiona u kojoj je do sada dobio da sudi završnicu za mlađe kategorije.

Kavano je poznat i po tome što je sa njim probao da se razračuna i razjasni Karlo Anćeloti. Ovaj incident se desio proletos kada je menadžer Evertona bio nezadovoljan suđenjem Kavana u meču protiv Mančester junajteda.

Dominik Kalvert Levin je tada dao gol za Everton, ali je on poništen zbog ofsajda u kom je bio Gilfi Sigurdson, koji je bio povređen u tom momentu.

Utakmica između Omonije i Crvene zvezde igra se 16. septembra u Nikoziji od 17 sati, pa će od ishoda te utakmice zavisiti Zvezdino učešće u nekom od evropskih takmičenja na jesen.

Zvezda je do sada savladala gibraltarsku Evropu u prvom kolu kvalifikacija i Tiranu iz Albanije u drugom kolu. Pobedom nad Omonijom bi obezbedila makar Ligu Evrope, dok bi u plej-ofu za Ligu šampiona išla na Olimpijakos.

Video: Stanković: Idemo da igramo fudbal, ne očekujem dodatnu tenziju

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    8. septembar 2020 | 16:00

    Pa kojeg sudiju groblje nije upamtilo po dobru?

  • VALJAK

    8. septembar 2020 | 16:50

    DOBRO ZA ZVEZDU. KRIS KAVANO VAZI ZA SUDIJU STO OBILATO POMAZE GOSTUJUCI TIM. TAKAV MU STIL SUDJENJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA