Saznajemo! Partizan prodao Miletića u Saudijsku Arabiju, evo koliko će zaraditi od transfera

Klub iz Humske prodao prvog fudbalera posle dolaska novog trenera Aleksandra Stanojevića, ali se na transferu radilo i danima pre njegovog dolaska

  • 26
FK Partizan, Nemanja Miletic ide u Al Read iz Saudijske Arabije Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Defanzivac Partizana – Nemanja Miletić (29) napustiće klub iz Humske i priključiti se ekipi Al Raeda iz Saudijske Arabije, saznaje Telegraf! Crno-beli će na ime transfera inkasirati 500.000 evra obeštećenja, a fudbaler će se u novom klubu obavezati trogodišnjim ugovorom.

To je epilog višednevnih pregovora, pre svega, dva kluba, koja su se lako saglasila o prodaji Miletića, ali izvestan period nisu mogli da dogovore valutu u kojoj će obeštećenje biti isplaćeno. Na kraju je i ta stavka “legla” te je defanzivcu bio otvoren put ka Saudijskoj Arabiji.

I nije to “od juče”, trener Al Reada – Besnik Hasi, nekadašnji šef struke Anderlehta, Olimpijakosa, Genka, Minhena 1960 (...), već duže vreme namerava da angažuje Miletića, ali pomenuti klub do sada nije imao dovoljno veliki budžet da se upusti u veća ulaganja.

Tamošnji vlasnici su rešili da ove sezone “odreše kesu”, te je Hasiju dato zeleno svetlo da angažuje Miletića, bez obzira što je on u tom momentu tek produžio ugovor sa Partizanom i što je delovalo da će u Humskoj ostati i u narednom periodu.

Ipak, slabiji početak sezone, pomalo i zasićenje igrača zbog dugog boravka u srpskom fudbalu samo su ubrzali rastanak, kome se ni Partizan nije protivio, iako je prilikom pregovora pomalo “tvrdio pazar”.

Pre nekoliko dana u Humsku je stigla i zvanična ponuda, pre koje se Al Read usmeno dogovorio sa Miletićem u vezi sa njegovim finansijskim uslovima, i ostaje da sada samo i papirološki sve dogovoreno bude završeno, kako bi posao bio zvanično zaključen.

Dva kluba su se poslednjih dana "mačevala" oko visine obeštečenja.

Razlika nije bila velika, međutim, Arapi važe za “tvrde” pregovarače i gledaju da sačuvaju svaki evro, ukoliko je to izvodljivo, pa se realizacija malo otegla. No, na kraju su svi detalji utanačeni, pa će defanzivac već za nekoliko dana put Azije, kako bi i zvanično parafirao ugovor.

Miletić je u Partizan stigao jula 2017. godine i to kao pojačanje na poziciji štopera. Silom prilika je, međutim, prekomandovan na desnog beka, gde se ustalio, čak i stekao status A reprezentativca Srbije. Za crno-bele je odigrao 141 zvaničan meč u svim takmičenjima, u kojima je postigao devet golova i upisao osam asistencija, uz tri osvojena Kupa Srbije i dva plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Kako smo ranije najavili, umesto Miletića u Humsku stiže klasičan desni bek Aleksandar Miljković, koji je želja novog trenera Aleksandra Stanojevića.

Video: Emotivni Stanojević dodirnuo travu u Humskoj, pa onda stao ispred muarala Mancea

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buč

    3. septembar 2020 | 17:35

    Hvala ti Ćelavi za sve i sav trud..onaj gol Moldeu nas je spasao bankrotstva. Samo si malo produzio agoniju ali sve najlepše ti želim. Sada smo još slabiji u i onako jadnoj odbrani.

  • Zvezdas

    3. septembar 2020 | 16:14

    Miletic je super momak, pravi sportmen.

  • Nscz

    3. septembar 2020 | 15:42

    Pa zar ovaj Reprezentativni stoper ne vredi vise? Bar 10-20 miliona. Kako bi reko Sava Monkey

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA