Zanimljiva odluka UEFA: Žreb će odlučivati pobednika i rezultat utakmice u Ligi nacija

 
 
  • 0

Naravno, ukoliko do toga dođe

Izvršni odbor UEFA doneo je određena načela koja se tiču takmičenja u Ligi nacija, U 21 mečeva i kvalifikacija za žene, a koja su vezana za pandemiju korona virusa.

Ono što se svakako najviše izdvaja jeste odluka da bi određeni mečevi mogli da dobiju pobednika tek nakon žreba, u slučaju da ne bude poznato ko od timova je krivac za eventualnu zarazu korona virusom.

Podsetimo, UEFA se poslednjih nekoliko dana suočava sa ogromnim problemom s obzirom na to da su neki igrač, kao i cele reprezentacije, smeštene u karantin.

- Ako utakmica ne može da se odigra prema novom rasporedu, odluku o tom pitanju doneće kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA koje će smatrati da je nacionalni savez koji je odgovoran za neodigravanje utakmice izgubio istu.

- Međutim, ako pomenuto telo zaključi da su obe ekipe odgovorne, ili pak nijedna, to znači da se utakmica ne može proglasiti izgubljenom. U tom slučaju, ishod utakmice odlučiće se izvlačenjem kuglice na žrebu (pobeda 1:0, poraz 0:1ili remi 0:0) koje će spovesti administracija UEFA - stoji u saopštenju.

Kada već pričamo o Ligi nacija, vredi pomenuti da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković održao konferenciju pred utakmice Orlova sa Rusijom i Turskom.

(Telegraf.rs)

Video: Ivan Vitasović za Telegraf.rs otkrio hoće li se tući sa Fabjanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA