Zvezdu u utorak čeka žreb za plej-of LŠ: Dinamo joj "otvara vrata" grupne faze, strah od Salcburga

 
 
 ≫ 
  • 34

Kao i Olimpijakosa koji se takođe nalazi u grupi povlašćenih timova

Žreb u ponedeljak spojio ih je sa Omonijom, i to je meč koji će sigurno odigrati u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali fudbalere Crvene zvezde već u utorak od 12 časova očekuju četiri potencijalna rivala u plej-ofu najelitnijeg fudbalskog takmičenja!

A sudeći po sastavu šešira koji čine Salcburg, Olimpijakos, Slavija iz Praga i bolji iz meča Ferencvaroš - Dinamo, svima je jasno da bi za crveno-bele idealan scenario bio ovaj poslednji par.

Koliko zbog samog Dinama koji je možda najslabiji rival od pomenutih, toliko zbog činjenice da nije isključeno da šampion Mađarske bude taj koji će proći dalje. Podsetimo, Ferencvaroš je u prethodnoj rudni izbacio Seltik, dok su Modri tek na penale, i to uz veliku dozu sreće, izbacili Kluž.

Preostale tri ekipe će u svakom slučaju biti veliki favoriti protiv Zvezde koja, ako može da bira, svakako će najviše želeti da izbegne Salcburg. Jeste da crveno-bele za ovaj klub vežu lepa sećanja, jer su preko njega igrali LŠ pre dve sezone, ali ne smemo zaboraviti da su Bikovi osvojili sedam bodova u grupnoj fazi LŠ u društvu Liverpula i Napolija.

Slavija je takođe ove godine igrala grupnu fazu LŠ i u društvu Barselone, Intera i Borusije Dortmund osvojila je dva boda. Titulu su uzeli sa šest bodova više od Plzenja, uz samo dva poraza. Tipičan su češki klub sa samo pet internacionalaca.

Što se tiče Olimpijakosa, tu je već sve poznato. Bili su u grupi sa Zvezdom, u poslednjem kolu su pobedili sa 1:0 golom iz penala u 87. minutu i otišli su u LE gde su u osmini finala ispali od Vulverhemptona. Titulu su praktično dominantno uzeli i u principu imaju jači tim nego prethodne sezone.

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Grupa nosioca:

Salcburg

Olimpijakos

Slavija Prag

Ferencvaroš - Dinamo

Grupa nenosioca:

Mitjiland - Jang Bojs

Omonija - Crvena zvezda

Karabag - Molde

Makabi Tel Aviv - Dinamo Brest

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    31. avgust 2020 | 23:22

    Meni se čini da neće da prođe ni Omoniju.

  • Mare

    31. avgust 2020 | 22:28

    U tekstu piše crno bele, možda čovek koji sastavlja tekst voli neki drugi hrvatski klub sa sedištem u Beogradu ali mora da shvati da još dugo crveno beli ima da igraju ovo takmičenje.

  • Toma

    31. avgust 2020 | 23:15

    A sudeći po sastavu šešira koji čine Salcburg, Olimpijakos, Slavija iz Praga i bolji iz meča Ferencvaroš - Dinamo, svima je jasno da bi za "crno-bele" idealan scenario bio ovaj poslednji par. Vasi novinari su definitivno degenerici. Umesto za crveno-bele, vidite sta su napisali. Ubedljivo ste NAJGORI. Pogotovo posle onih natpisa horor i pakao na Marakani u 3. kolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA