Ko su mogući rivali Zvezde u 3. kolu i zašto se na Marakani mole pred žreb "Samo ne ovaj tim"?

 
 
 ≫ 
  • 17

Nema sumnje, od žrebanja u Nionu će zavititi mnogo toga za dalji nastavak sezone crveno-belih

Crvena zvezda će na žrebu u Nionu od 12 časova saznati ko joj je protivnik u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nema sumnje, biće to meč godine za crveno-bele, a od njega zavisi i dalja sudbina čitave sezone, a možda i budućnost kluba.

Razlog je jednostavan, pobednik ovog meča dobija zagarantovanih 8 miliona evra, a samim tim i šansu da rasterećenije igra plej-of za Ligu šampiona i pokuša da se domogne grupne faze.

Zvezdi neće biti lako, drhtaće mnogi navijači dok se budu izvlačile kuglice, jer je u 2. kolu bilo nekoliko iznenađenja koja nisu pogodovala crveno-belima, pa su zbog toga dobili nešto teže potencijalne rivale.

Mogući protivnici Zvezde su: Mitjiland (Danska), Ferencfaroš (Mađarska), Omonija (Kipar), Molde (Norveška) i Dinamo Brest (Belorusija).

Nema sumnje, u Zvezdi će se pre svega nadati da će biti domaćini, jer bi to trebalo značajno da im olakša situaciju. Ali, svakako će želeti i da izbegnu dve najopasnije ekipe od potencijalnih rivala - Mitjiland i Ferencvaroš.

Zašto se svi toliko plaše Mitjilanda?

Mitjiland je bio potencijalni rival crveno-belih i u 2. kolu kvalifikacija, a Zvezdan Terzić je posle žreba imao uzdah olakšanja i uzvik "To". Jasno je i njemu kolika je snaga danskog šampiona, koji je sa čak 14 bodova prednosti bio bolji od Kopenhagena u minulo završenoj sezoni, a svi dobro znaju koliko se Zvezda namučila sa Kopenhagenom u dvomeču prošle godine, kao i dokle je Kopenhagen dogurao u Ligi Evrope ove godine i kako je ispao od Junajteda tek posle produžetaka u četvrtfinalu.

Takođe, u 2. kolu su nadigrali šampiona Bugarske Ludogorec u gostima i prošli u naredno kolo. Bili su toliko nadmoćni protiv Ludogoreca, da su stvorili nekoliko vrhunskih šansi i igrali sve vreme pred golom Bugara i čudo je što je rezultat bio samo 1:0.

Imaju fizički pripremljene igrače koji "trče kao navijeni" i brzi su, konstantno vrše presing na zadnju liniju odbrane i kao takav tim definitivno ne bi odgovarali Crvenoj zvezdi.

Prošle sezone su bili najefikasniji tim Danske, koji je imao najčvršću odbranu. Dali su 61 gol, primili 29, a u svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih igrača. Pre svega, glavni igrač je Evander, koji zbog povrede nije ni igrao protiv Ludogoreca, ali se očekuje njegov povratak za 3. kolo.

Ukupna vrednost Mitjilanda na Transfermarketu je 38 miliona evra. i prema tome su oni ubedljivo najbolji od svih Zvezdinih potencijalnih rivala, dok na UEFA rang listi imaju 14.500 bodova, i po tome je samo Molde sa 15.000 bolji.

Ni Ferencvaroš ne priželjkuju na Marakani

Ferencvaroš je takođe tim koji bi na Marakani rado izbegli. Prošle sezone su ubedljivo osvojili titulu u Mađarskoj ispred ekipe Mol Fehervar sa 13 bodova razlike. U 2. kolu su eliminisali Seltik u Glazgovu sa 2:1, što dovoljno govori o ozbiljnosti tima.

Ekipa koja po Transfermarketu vredi 24 miliona, a u realnosti mnogo više, ima pravu legiju stranaca u timu, u kojem najviše ima Mađara, ali i mnogo igrača sa Balkana iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, tu su i dva Brazilca - Somalia i Isael, Ukrajinac, Albanac, Norvežanin... Upravo je Norvežanin poznato ime u srpskim medijima. U ptianju je Tokmac Nguen, napadač koji je i postigao pobednonosni gol na Seltik parku, koji je svojevremeno bio blizu dolaska u Partizan.

U Ferencvarošu je i jedan bivši igrač Zvezde, štoper iz Gane Abraham Frimpong.

Omonija i Molde poželjni na Marakani, opasni u gostima

Omonija i Molde se mogu smatrati srednje poželjnim timovima na žrebu i tu bi opasnost pre svega mogla da bude kada je u pitanju gostovanje. Omonija mnogo bolje igra na svom terenu, ali je i u 2. kolu eliminisala Legiju u Poljskoj posle produžetaka sa 2:0.

Molde sa druge strane ima samo 1 poraz na svom terenu u 2020. godini, pa bi ukoliko crveno-beli moraju da gostuju u Norveškoj, to bio posebno težak zadatak za njih. Na gostovanjima je situacija potpuno drugačija, i Molde je u Norveškoj trenutno u seriji od četiri vezana poraza na gostovanjima, ali su upravo na gostovanju eliminisali šampiona Slovenije - Celje sa 2:1 u 2. kolu kvalifikacija.

Dinamo Brest najpoželjniji rival za crveno-bele

Najpoželjniji rival crveno-belih bez dileme je Dinamo Brest, koji je u prvom kolu savladao Astanu sa 6:3, a u drugom Sarajevo sa 2:1. U Belorusiji bi zadatak bio nešto teži, što svedoče i rezultati protiv šampiona Kazahstana i BiH, ali je Sarajevo u Brestu teško oštećeno za gol i pitanje je da li bi Dinamo Brest uopšte i bio u 3. kolu da šampionu Bosne nije otet čist gol.

Najveća opasnost u Dinamu iz Bresta je legendarni i kontroverzni napadač Artem Milevski, kao i Mihail Gordejčuk, trenutno jedan od najboljih strelaca ekipe i legenda BATE Borisova godinama unazad.

Podsećamo, žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona je u 12 časova i možete da ga pratite na Telegrafu.

Video: Pukla petarda na Marakani, Zvezda nokautirala TSC- Kataji veze li veze, pogodio je i Ivanić

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    31. avgust 2020 | 11:01

    Nebitno ko nam se padne bitno je da se ne nadamo da će Katai to sam da reši već ceo tim mora da stisne zube i da daju max

  • Boza

    31. avgust 2020 | 10:53

    Sve dok se budemo plasili protivnika, necemo igrati fudbal kakav treba da se igra!

  • Kalman

    31. avgust 2020 | 11:00

    Kad bi mogli neki Farani, to bi bilo najbolje?! Kakve ima veze koga dobijes na zrebu, bori se i pobedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA