Deki mu bacio tatu na zadnjicu pred punom Marakanom kad se rodio, sad je ostvario transfer karijere

 
 
 ≫ 
  • 5

Zanimljiva priča o novom štoperu Lidsa Robinu Kohu

Povratnik u Premijer ligu Lids junajted ozbiljno se priprema za prvu sezonu u eliti posle 16 godina. U jednom danu, ove subote, velikan iz Jorkšira je realizovao dva transfera i potrošio blizu 45 miliona evra na reprezentativce Španije i Nemačke.

I dok za Rodriga Morena iz Valensije nema ko nije čuo (ako ozbiljno prati fudbal) jer ima 29 godina i ozbiljan CV u top ligi kakva je Primera, veliko iznenađenje sledeće sezone mogao bi da bude Robin Koh, 24-godišnji defanzivac, koji je stigao iz nemačkog Frajburga za 15 miliona evra.

Široj javnosti i dalje nepoznat, iako ima dva nastupa u reprezentaciji Joahima Leva, momak koji se snalazi podjednako dobro i kao štoper i kao zadnji vezni potpisao je ugovor na četri sezone.

Pune dve godine Lids ga je sakutirao i pratio, tako rade ozbiljni klubovi, a iskoristio je činjenicu da mu sledećeg leta ističe ugovor pa ga je kupio na rasprodaji sa popustom.

Ono što mnogi ne znaju je i da je Robin Koh i sin Harija Koha, nekadašnjeg defanzivca Kajzerslauterna, koga je beogradska publika imala prilike da vidi uživo u čuvenim okršajima Kupa pobednika kupova sa Crvenom zvezdom 1996. godine.

Iste godine kada se mali Robin rodio, njegov tata je sa Kajzerslauternom, koji je s klupe predvodio Oto Rehagel gostovao na Marakani i proveo se kao bos po trnju. Bila je to sigurno jedna od najspektakularnijih evropskih utakmica crveno-belih u novijoj istoriji, a tim Vladimira Petrovića Pižona je zgromio Nemce sa 4:0 i prošao u narednu rundu.

Taj meč dobro je upamtio i Koh senior, koji je imao privilegiju da učestvuje u fudbalskom rađanju Dejana Stankovića.

Naime, kod prvog gola koji je sadašnji trener Crvene zvezde postigao u 55. minutu, Hari Koh (sa brojem 24 na leđima) je imao tu nesreću da mu se nađe na putu i pritom je završio na zadnjici posle finte, a tada golobradi Deki majstorski savladao Rajnkea za eksploziju na Marakani.

Nova zvezda Lidsa Robin Koh je rođen u Kajzersluternu gde je tata igrao, a pod vođstvom Marsela Bijelse imaće priliku da nastavi da se razvija u najboljoj ligi na svetu i jednom oda najvećih klubova na Ostrvu.

Niko ko prati Bundesligu ne sumnja da je engleski velikan pogodio njegovim dovođenjem, a mnogi ljubitelji nemačkog fudbala žale što neki jači klub iz Bundeslige nije izdvojio 15 miliona za reprezentativca Nemačke i čoveka od koga Joahim Lev dosta očekuje u budućnosti.

Video: Dejan Stanković se krstio posle gola Zvezde u Tirani

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. avgust 2020 | 00:32

    Boze Boze, kakav rijaliti od Zvezde i njenih clanova... sa cime cete ih jos povezati? Cccc koja ludara

  • Šteta

    30. avgust 2020 | 09:50

    Deki je bio dobar klupski igrač a kao trener ima još da uči po ovim divljim zemljama!

  • Max

    30. avgust 2020 | 06:39

    A koje je kompetisn to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA