Još petorica igrača Željezničara imaju koronu, utakmica u Izraelu pod znakom pitanja

 
 
 ≫ 
  • 0

Novi problem za UEFA

Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva našao se u problemima nakon što su još petorica iz delegacije koja je otputovala u Izrael na meč kvalifikacija za Ligu Evrope zaražena korona virusom pa je i odigravanje večerašnje utakmice protiv Makabija iz Haife pod znakom pitanja.

Konačna odluka o odigravanju meča biće donesena u četvrtak pre podne, saznaje portal Klix.ba.

Ministarstvo zdravstva Izraela testiralo je u sredu sve članove delegacije Fudbalskog kluba Željezničar koji su u Haifi, a testovi su pokazali još pet pozitivnih nalaza. Zaraženi fudbaleri Filip Erić, Haris Hajdarević, Luka Miletić i Luka Juričić, kao i pomoćni trener Bakir Šerbo.

Željezničar je bio u komunikaciji s Ministarstvom i UEFA i  strpljivo su čekali više informacija u vezi s odigravanjem utakmice, a konačnu odluku treba da donese Ministarstvo zdravlja Izraela.

UEFA je savetovala delegata utakmice da se meč odigra ukoliko Žaljo u svom igračkom kadru bude imao barem 16 igrača. Ekspediciju Plavih u Izraelu čini tačno 20 fidbalera pa je jasno da je s četvoricom zaraženih sarajevska ekipa ispunila taj uslov.

Međutim, Ministarstvo zdravlja Izraela insistira da se delegacija Željezničara isprati iz države tvrdeći da se utakmica ne može igrati iz bezbednosnih razloga.

Na kraju je delegat, kako saznajemo, obavestio FK Željezničar da se konačna odluka Izraelaca mora doneti u četvrtak ujutru.

Podsetimo, tim s Grbavice je bio desetkovan i pre puta u Izrael budući da je šest prvotimaca bili zaraženi virusom Covid-19.

Meč između Makabija i Željezničara planiran je za 19 časova.

Video: Dejan Stanković se krstio posle gola Zvezde u Tirani

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA