Počelo je! Mesi zvao Pepa da ga izvuče iz košmara Barselone, Građani imaju samo 300 miliona evra

 
 
 ≫ 
  • 3

Radio Katalonija otkriva pozadinu odluke Argentinca

Otišao je pre dve godine Kristijano Ronaldo iz Reala u Juventus, ali se fudbalski svet nije ni izbliza zatresao kao ovog utorka kada je iz Katalonije stigla vest da Lionel Mesi želi da napusti Barselonu.

Jedan od najboljih fudbalera sveta ikada saopštio je upravi španskog velikana da mu je potreban novi izazov i otvorio front s klubom pošto se Barsa ne miri lako sa odlaskom legende.

Otkupna klauzula se zna - 700 miliona evra, što je normalno za igrača koji zarađuje blizu milion evra nedeljno, ali je pitanje da li postoji klub koji može da je plati, pogotovo ako Barsa ostane tvrda u stavu da ne želi da izađe u susret svom talismanu i sporazumno raskine ugovor.

Dilema je dakle status Lea Mesija u Barseloni, ali i nova adresa na kojoj će omaleni Argentinac uveseljavati publiku kada se ona vrati na tribine posle pandemije korona virusa. Radio Katalonija, tačnije njegovi novinari, su nam nagovestili ove večeri koji bi to novi klub mogao da bude.

Kada sve sagledamo, i finansijski i fudbalski, nekako je logično da se Mesi zaputi ka najpopularnijoj ligi na svetu, ka Ostrvu gde ga u Premijer ligi čeka čovek kod koga je igrao možda i najbolji fudbal u karijeri.

Katalonski radio tvrdi da je Pep Gvardiola uticao na odluku Mesija da zatraži transfer iz Barselone jer mu je obećao vodeću ulogu u svom Mančester Sitiju. Navodno, Mesi je zvao Pepa koji se odmara pre nekoliko dana telefonom i rekao mu da želi ponovo da osvaja titule i igra prvoklasni fudbal.

Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Gvardiola mu je odgovorio da bi voleo da ponovo sarađuju, ali da Mančester Siti ima ograničen budžet za pojačanja od 300 miliona evra i da je to limit koji Građani ne mogu da probiju.

Ako znamo da je pre nekoliko godina Nejmar prešao iz Barse u PSŽ za tačno 222 miliona evra, onda je negde logično da i realna cena Lea Mesija bude tu negde, do 300 miliona evra. Pride, transfer Mesija baš u Siti bi mogla da ubrza i želja Katalonaca da dovedu Gabrijela Žezusa kao zamenu za Luisa Suareza o kojoj pišu mediji u Brazilu.

Što se tiče Pepa i Mesija, oni bi u Sitiju sarađivali ponovo posle osam godina, a u periodu od 2008-2012. u Barseloni su osvojili zajedno tri Primere, dva Kupa kralja i dve Lige šampiona. Argentinac je, po mišljenju mnogih, tada igrao fudbal svog života.

Video: Lionel Mesi dribla psa i prodaje mu fore

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA