Bivši učesnik Lige šampiona pred kolapsom, pokrenuo proces otpuštanja svih igrača

 
 ≫ 
  • 6

Fudbalski klub Malaga primoran na radikalan korak da spase što se spasiti može

Fudblaski klub Malaga prolazi kroz najteži period od osnivanja, jer su čelnici člana Segunde pokrenuli proceduru kolektivnih otkaza za fudbalere kako bi se klub spasao najgoreg scenarija - gašenja.

Malaga je u februaru otišla pod stečaj, takmičarski se ipak održala u drugoj ligi, međutim ono najgore tek dolazi, o čemu svedoči i saopštenje kluba koji je primoran da preduzme radikalne mere.

- Od danas, menadžment kluba je obavestio ekipu o namerama da se počne sa kolektivnim uručenjem otkaza - objavili su Andalužani uz konstataciju da će klub u narednom periodu morati da donese neke teške odluke.

Restruktuiranjem kluba, najviše će biti pogođen prvi tim, a tim povodom stečajni upravnici koji trenutno vode brigu o klubu, obavili su niz sastanaka sa najplaćenijim igračima, i to dan pošto je ekipa odigrala prvu prijateljsku utakmicu pred novu sezonu.

Igračima je predočeno da je klub ušao u proces kolektivnih otkaza, što je zakonska procedura kojoj firme pribegavaju ukoliko postoji procena da će se time sačuvati od gašenja.

Klub je još u maju ovu proceduru primenio na većini zaposlenih u klubu, a sada su na red došli i igrači.

Podsetimo, Malaga je pre samo sedam godina igrala najjače evropsko takmičenje Ligu šampiona pod patronatom tadašnjeg gazde, katarskog biznismena Al Tanija. On j osam godina bio na čelu kluba.

Malaga se suočava i sa kaznom Fudbalskog saveza Španije ukoliko ne ispuni obaveze prema igračiam kojima duguje ukupno dva miliona evra.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA