Nadal motivisao fudbalere Sevilje pred finale sa Interom: Rafa bio "tajno oružje" Lopetegijevog tima

 
 
  • 0

Pomogao svojim sunarodnicima na poziv trenera Julena Lopetegija

Španski teniser Rafael Nadal poznat je kao vatreni navijač Real Madrida, ali je posebnu motivacionu poruku poslao i fudbalerima Sevilje.

Sevilja je pre tri dana osvojila titulu prvaka Lige Evrope i igraće u Superkupu Evrope protiv Bajern Minhena - osvajača Lige šampiona.

Španski klub je pobedio Inter u finalu drugog po snazi evropskog takmičenja sa 3:2, a Nadal je pre finala bio "tajno oružje" kluba iz svoje zemlje.

- Želim da vam čestitam na sjajnoj sezoni koju igrate. Postavili ste primer za prevazilaženje prepreka i verovanja u svakom smislu tokom cele sezone. Ostaje poslednji napor i korak i trud je toga vredan. Teško je i komplikovano finale, ali prva stvar koju morate da uradite je da izađete i uživate znajući da ste postigli sve svoje ciljeve.

- To će vam dati samopouzdanje i čistu "glavu". Spremniji ste nego što mislite da se borite za to. U finalima ima teških trenutaka, ali zbog sigurnosti i svesti da uvek ima šanse do kraja, bićete u stanju da postignete i ovaj cilj - rekao je Nadal.

Ispostavilo se da je "Bik sa Majorke" bio taličan jer kao da je predvideo teške momente po Sevilju već na startu meča.

Tada je Romelu Lukaku golom doneo prednost Interu sa bele tačke u petom minutu. Sevilja je pogocima De Jonga u 12. i 33. minutu preokrenula, Dijego Godin je poravnao u 36. minutu i sve je rešeno autogolom Lukakua.

On je posle makazica igrača Sevilje skrenuo loptu u svoju mrežu u 74. minutu i "presudio" u korist Sevilje koja je došla do šeste titule u Ligi Evrope.

Video: Goran Ivanišević o životu u teniskom mehuru u Njujorku

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA