As Premijer lige u Humskoj: Mitrović o Partizanu, Sadiku, reprezentaciji i budućnosti u Fulamu

 
 
 ≫ 
  • 12

Poslednji put sam bio na stadionu u finalu Kupa 2017, ali se nadam da će u budućnosti biti još prilika da budem u svlačionici, i to u crno-belom

Bolji motiv od posete asa Premijer lige i bivšeg igrača crno-belih – Aleksandra Mitrovića, pred utakmicu sa Inđijom, fudbaleri Partizana nisu mogli da požele.

Izgleda da je nenadana poseta u svlačionici pre meča prilično motivisala tim iz Humske, koji je samleo goste (5:0), a reprezentativac Srbije je u loži, u društvu Saše Ilića, bivšeg golmana Đorđa Pantića i Lazara Markovića mogao da uživa u lepim potezima i atraktivnim golovima, kojima se radovao kao kada ih je i sam nekada postizao u crno-belom dresu.

Mitrović nije zaboravio odakle je krenuo, ostao je skroman i sasvim normalan momak, pa se bez ustezanja odazvao i na poziv novinara, sa kojima je proćaskao o svemu, od kluba u kome je ponikao i stasao kao igrač do reprezentacije Srbije, čiji je nezamenljiv član.

- Poslednji put sam bio na utakmici Partizana u finalu Kupa 2017. godine, kada je Nikola Milenković postigao gol za pobedu. Nije jednostavno bilo vremena, a sada se “namestilo”. Imao sam slobodan dan, treba da se javim u reprezentaciju, pa sam iskoristio priliku da dođem. Bilo bi mi draže i lepše da su tu navijači, bilo svakako lakše i igračima Partizana, ali takva je situacija, nije im prvi put.

Pre meča ste posetili igrače u svlačionici, poželeli im sreću i izgleda ih dobrano motivisali.

- Budi mi to lepe uspomene, ali, Bože zdravlja, nadam se da će biti još lepih iskustava u dresu Partizana jednog dana.

Video: Aleksandar Mitrović u poseti Partizanu pre meča sa Inđijom

Što više pratim Sadika, više mi se sviđa

Koga čete da pitate za mišljenje o nekom napadaču ako ne vrhunskog igrača na istoj poziciji – Aleksandra Mitrovića. Reprezentetivac otkriva da je sa trenerom Savom Miloševićem već pričao o Umaru Sadiku.

- Baš sam razgovarao sa Savom, što više gledam Umara Sadika – sve više mi se sviđa to što radi na terenu. Mlad je igrač, koji će sigurno još mnogo napredovati, a ima sreću da mu je trener čovek koji je i sam bio u tim “cipelama” i bio vrhunski igrač. Umar vas kupuje polako, brz je, jak, zna da igra, ima lucidnost i lukavost pred golom, ulazi u prilike konstantno. Popraviće se i realizacija, to dolazi sa iskustvom i godinama, radom i treningom, bitno je da se stalno nalazi u prilikama, “ima nos” da se pojavi gde i kada treba. Uveren sam da će Sadik tek pokazati koliko je zaista kvalitetan igrač.

Pre nekoliko godina Sadik se okušao u Glazgov Rendžersu, ali nije prošao sjajno. Mitrović kaže da su razlog samo godine i iskustvo.

- Umar sada ima 22 godine, još je jako mlad igrač. U Škotskoj je bio praktično kao dete, bez iskustva, a tamo je potrebno vreme za adaptaciju, pogotovo ako stignete iz druge sredine. Mora da postoji strpljenje, poverenje trenera i prostor da pokažeš šta znaš. Njemu se sigurno nije sve to poklopilo i zato nije ostavio dublji trag. Ponavljam, gledam ga u poslednje vreme i sve mi se više sviđa to što vidim od njega na terenu, ova i sezone koje dolaze će biti Sadikove.

Saša Ilić Mitrović je u društvu Pantića, Ilića i Markovića pratio meč Foto: Telegraf.rs

Nedavno ste doživeli uspeh sa Fulamom plasiravši se u Premijer ligu i to kao najbolji strelac u Čempionšipa.

- Odlična sezona je iza mene i na klupskom i na ličnom planu. Plasirali smo se u Premijer ligu, što je bio klupski cilj od početka takmičenja, a došao sam i do priznanja najboljeg strelca, što je opet plod timskog rada. Sve se nekako poklopilo kako treba i jako sam srećan i zadovoljan.

U finalu plej-ofa protiv Brentforda Mitrović je igrao povređen i ne žali zbog takve odluke.

- Velika je to utakmica i svako želi da igra i bude deo toga, deo uspeha. Rizikovao jesam, nemam šta da krijem, ali je u životu nekada potrebno i rizikovati da bi se ostvario cilj. Na sreću, sve se završilo kao što sam i priželjkivao, ostvarili smo uspeh, plasirali se u Premijer ligu, a ostao sam netaknut, nisam obnovio povredu. Doprineo sam pride i asistencijom i prosto nemam zamerku na krajnji epilog.

Aleksandar Mitrović Fulam je druga kuća već dugo Foto: Guliver/Alex Pantling/Getty Images

Ostajem u Fulamu 90 posto

Upitan da li posle sjajne sezone ostaje u Fulamu, jer mu se ime dovodi u kontekst sa nekolicinom klubova, Mitrović kaže:

- U ovom momentu mogu da kažem da 90 odsto ostajem u Fulamu, a onih 10 posto ću ostaviti kao rezervu, jer u fudbalu nikada ništa ne možete da tvrdite sa sigurnošću. Ali, da kažem da verovatno ostajem, jer imam još četiri godine ugovora. Ekipa je mlada, mlad i trener, imam sjajne uslove i za timski i za individualni rad i napredak. Klub želi da napreduje na svim nivoima, pa i imam želju da budem deo svega toga i u budućnosti, da budem deo tima koji želi da napravi nešto veće od pukog boravka u takmičenju.

Mitrović se već odomaćio na Ostrvu.

- Potpuno sam se privikao na način života u Engleskoj, što kaže naš narod – skućio sam se tamo, jer već pet godina boravim. Odgovara mi način života, a i Premijer liga je liga u kojoj se igra najbolji fudbal i daću sve od sebe da ostanem tamo i igram na najvišem nivou dokle god budem mogao. Imam veliku želju i motiv da igram i da se takmičim protiv najboljih igrača i ekipa, koji su trenutno mahom svi u Engleskoj. Nikada ne možete da predvidite šta fudbal može da vam donese, ali trenutno tako razmišljam i podređen sam tom cilju.

Fudbal, Utakmica Srbija Litvanija Mitrović je glavna uzdanica Orlova Foto: Tanjug/AP

Na reprezentativnom planu Mitrović očekuje da Srbija ostvari uspeh u predstojećem baražu za Evropsko prvenstvo, gde će se sastati sa Norveškom. Ali jednako su mu važne i provere sa Rusijom i Turskom u Ligi nacija.

- Meni su, iskreno, uvek najbitniji oni mečevi koji su prvi po rasporedu, dakle duel Rusijom, pa onda i sa Turskom u Ligi nacija, koju moramo da shvatimo jednako ozbiljno. Jer, upravo nam je Liga nacija donela mogućnost da se kroz baraž sa Norveškom plasiramo na veliko takmičenje. Prvi meč je na programu po završetku priprema i verujem da ćemo biti spremni da Ligu nacija započnemo pobedom, a posle toga o tom-potom, idemo utakmicu po utakmicu – zaključuje Aleksandar Mitrović.

Video: Drugi pogodak Japanca danas: 4:0 za FK Partizan

(Z. Ivković)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    23. avgust 2020 | 15:32

    Bravo Mitre... da li je Luka Jovic obisao zvezdu? Nije, jer ga mrzi da ide u zagreb.

  • Darkobg

    23. avgust 2020 | 13:04

    Mile i Splicani uz Karlovacko. Ziveli!!

  • Lepi Mića

    23. avgust 2020 | 14:07

    As premijer lige!???? Ovaj je više u čempionšipu nego bilo ko...hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA