Mesi mu bio na jahti, zgrnuo bogatsvo na nafti iz Nigerije: Gazda novog člana serije A sprema bum

 
 
 ≫ 
  • 1

Gabriele Volpi iznenađen velikim uspehom Specije

Mnoge ljubitelje italijanskog fudbala iznenadio je plasman "male" Specije u Seriju A posle dvomeča finala oigravanja sa Frosinoneom, ali oni malo bolje upućeni ne vide tu ništa neobično jer znaju ko je gazda kluba i sa koliko uspeha ide kroz život i karijeru.

Reč je o biznismenu Gabrieleu Volpiju, rođenom pre 77 godina u Recu, još jednom čarobnom primorskom mestu u Liguriji, kao što je i Specija koja je ovih dana opijena najvećim uspehom u istoriji kluba.

Čak ni ambiciozni Volpi, koji je silno bogatstvo zgrnuo na logostici u prevozu nafte iz Nigerije, nije očekivao plasman Specije u društvo najboljih.

- Krenuli smo od Serije D, razvijali smo se i evo nas sada u Seriji A - aludirao je Volpi na 2008. godinu i bankrot koji je klub gurnuo do samog dna, pre nego što je on preuzeo rukovođenje.

- Nisam očekivao da uđemo u Seriju A, možda zato što smo bolji tim imali prošle godine. Sve zasluge idu na račun sportskog direktora Guida Angelocija i trenera Italiana. Imali smo vere u njega, ali nismo se nadali da će ekipa igrati tako lep fudbal pod njegovom komandom, uz plasiranje mnogo mladih igrača - hvali Volpi svog trenera, koga će, kaže, pokušati da zadrži svim silama, jer već postoje ponude jačih i većih klubova za njega, pre svih rivalske Đenove.

Isto tako, i Volpi, kako se spekuliše u Italiji, ima ponude da proda klub, ali kako kaže, to neće uraditi iz poštovanja prema gradu i navijačima, jer "ne želi da Speciju prepusti onima koji bi lošije vodili klub od njega".

Gazda Specije je i te kako poznato ime u biznisu, preko tih veza ima i prodor u fudbalske vode, pa se navijači uzdaju da će već naredne sezone u eliti gledati neko "jako" ime u dresu svog kluba.

- Jednom sam ugostio Mesija na mojoj jahti, prijatelj sam i sa Maskeranom. Bio bih srećan ako bi Mesi došao u Inter, jer sam navijač tog kluba, ali bi tako čitav italijanski fudbal profitirao.

Sve u svemu, za Volpija i njegove saradnike biće radno u narednom periodu, jer se stadion na kome igra ekipa mora rekonstruisati za potrebe Serija A, a paralelno će menadžment raditi na jačanju ekipe za debi među najjačim klubovima u Italiji.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    23. avgust 2020 | 06:33

    Да му Меси није био на јахти, ко зна шта би било!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA