Srpski trener preuzeo prvoligaša iz Albanije, to mu je prvi samostalni posao

Marko Jovanović posle stažiranja u mnogim klubovima dobio priliku kao prvi trener

  • 0
Marko Jovanović Printskrin: Instagram/Luftetari

Mladi srpski trener Marko Jovanović (33) preuzeo je brigu o prvom timu albanskog Luftetarija iz Đirokastre, prenosi Sportski žurnal.

Inače, Jovanović je nekadašnji pomoćni trener Luftetarija tako da mu sredina nije nepoznata. Klub igra prvu ligu Albanije, a želi povratak u eltinu Superligu.

- Prihvatio sam poziv iz Đirokastre, meni dobro poznatog grada, na granici sa Grčkom. Varoš bogate istorije imala je bitnu stavku u mojoj karijeri – sa Mladenom Milinkovićem Lutfetari je izborio plasman u Ligu Evrope.

Sjajno smo tada igrali i vedrih emocija vratio sam se u Albaniju – saopštio je Jovanović za Žurnal.

Iako je oformio stručni štab i sedam dana uigrava, posle ispadanja u Drugu ligu, iz korena promenjeni tim, Jovanović još nije stavio potpis na ugovor.

- Ostalo je nekoliko krucijalnih detalja da rešimo. Čekam garancije rukovodstva da će biti ispoštovane ključne stavke.

Cilj ostaje – povratak u Super ligu.

Zbog toga sam i došao u Luftetari. Svestan sam da je veliki posao pred nama, ali nijednog trenutka nisam spreman da prihvatim prosečnost. Hoćemo u elitu!

Mlađani trener kratko je, posle odlaska Zvezdana Miloševića, kao vršilac dužnosti predvodio grčki Panahaiki. Pekao je trenerski posao i uz Mladena Milinkovića, Sašu Nikolića, Žarka Đurovića... Stažirao je u Albaniji, pored Luftetarija, u Kukešiju i Partizaniju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA