"Partizan je bio ubeđen da nas pobeđuje, spremali su slavlje, ali trofej ide onome kome je suđen"

Trener Vojvodine Nenad Lalatović istakao da retko koja ekipa može da se pohvali da je dva puta pobedila crno-bele u pet dana

  • 8
Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Trener fudbalera VojvodineNenad Lalatović rekao je da njegov tim neće imati lak zadatak na gostovanju Napretku u Kruševcu u 5. kolu Superlige.

Meč između fudbalera Napretka i Vojvodine igra se sutra od 17.30.

- Napredak iz Kruševca je sjajan tim i tamo je uvek teško igrati. Ja to najbolje znam kao trener, jer mnogo puta sam u Kruševcu imao vrlo teška gostovanja.

-Sigurno neće biti nimalo laka utakmica. Oni su izgubili prošli meč i daće sve od sebe da se vrate na pobednički kolosek, ali naravno, i mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo naš pobednički niz - rekao je Lalatović za klupski sajt.

Trener Novosađana podsetio je na meč prvog kola Superlige, kada su Kruševljani namučili Partizan.

- Šanse su 50-50, a videli ste da je u prvom kolu Partizan jedva pobedio u Kruševcu. Napredak je imao mnogo šansi i rezultat je mogao da bude drugačiji, što samo govori o njihovom kvalitetu. Imaju sjajnog trenera, sjajne igrače i organizovan su klub, ali mi smo velika Vojvodina, a velika Vojvodina se nikoga ne plaši i protiv svakog ide na pobedu", kaže Lalatović i dodaje da zna kako treba igrati protiv Napretka i šta može da presudi na ovom meču.

Video: Nasrtanje na sudiju i lude reakcije Lalatovića nakon izjednačujućeg gola Partizana

- Treba da budemo strpljivi i da ne srljamo. Oni igraju u formaciji 3-4-3 ili 3-5-2 i fenomenalno istrčavaju polukontre i kontre. Utakmica se igra 90 minuta i ukoliko igrači budu strpljivi i ispune ono što tražim od njih, možemo doći do sva tri boda", napominje Lalatović.

Posle meča protiv Napretka, Vojvodinu očekuje derbi protiv Partizana na "Karađorđu" u 6.kolu prvenstva Srbije.

- Mislim da nijedan tim u Srbiji nije uspeo da za pet dana dva puta pobedi Partizan i to u dve vrlo bitne utakmice. Prvenstvena je bila bitna za nas da se vratimo na treću poziciju, jer da tad nismo pobedili, sezonu bismo završili na četvrtom mestu. Pobedili smo 1:0, a pobedili smo i u najvažnijoj utakmici za Vojvodinu. Trijumfovali smo u finalu, doneli trofej u Novi Sad i obradovali naše navijače, koji su utakmicu gledali preko video-bima na punoj zapadnoj tribini „Karađorđa“ i jako želeli našu pobedu.

Video: Lalatović palio baklju, ludnica u Novom Sadu na dočeku fudbalera Vojvodine

- Pred taj meč, Partizan je bio ubeđen da će nas pobediti, pa su već bili isplanirali slavlje u Beogradu i rezervisali restoran da ih čeka. Međutim, trofej ne osvaja onaj kome je namenjen, već kome je suđen. Obe utakmice su bile jako teške, a Partizan je sjajan tim, sa sjajnim pojedincima-ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine ističe da bez obzira na sve ima ogromno poštovanje prema Partizanu.

- Ja volim malo da se našalim i prepucavam sa njima, jer i oni mene diraju, pa moram da im vraćam. Međutim, moram da kažem da stvarno poštujem Partizan. Da budem iskren, imam mnogo prijatelja koji su igrali tamo, a čak ima i dosta onih sa kojima se privatno družim i koji su veliki navijači Partizana. Prepucavanje postoji samo tokom utakmice, ali ne i posle meča, jer život ide dalje",rekao je on.

Poželeo je sreću crno-belima pred meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv letonskog RFS, koji Partizan igra pre duela sa Vojvodinom.

- Slobodno mogu da kažem da Partizanu iz sveg srca želim da uđe u grupnu fazu Lige Evrope, jer taj klub, igrači, stručni štab i uprava to apsolutno zaslužuju. Zaista tako mislim i svakom srpskom klubu želim sve najbolje u Evropi. Kako Crvenoj zvezdi iz sveg srca želim da uđe u Ligu šampiona, tako i Partizanu i TSC-u želim da uđu u Ligu Evrope, a isto to iz srca, iz duše, iz svega, želim i mojoj Vojvodini. Tešku utakmicu ćemo imati protiv Partizana, ali to je još uvek daleko i, u ovom trenutku, fokusiran sam samo na Napredak. To nam je jako bitan meč, kako bismo u miru mogli da dočekamo Partizan - zaključio je Lalatović.

Partizan – InđijaOpis: Partizan večeras (19.30) čeka Inđiju u meču u kojem, s obzirom na kvalitet rivala, ne bi smeo da ima problema. Kvota na keca je 1,15, a na pobedu Partizana sa minimum dva gola razlike (Hendikep pobeda) 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – Inđija.

Video: Ovo je za moju ćerku i sina, doviđenja: Nikad kraći intervju Lalatovića posle pobede nad Partizanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    22. avgust 2020 | 13:14

    Браво Лале на лекцији коју си им очитао, узео им куп испред носа, и још више утицао на фрустрацију њихови новинара, челника, фракција...

  • Kursumlija

    22. avgust 2020 | 12:48

    Laki opet ces baciti profu i Zeljka Pantica na APARATE😂😂😂Prica se da posle finala kupa obojica narokali pritisak 160/200😂😂😂😂😂Laki daj im dozu i sada!!!ne vole oni tebe ni malko...Idemo Laki ti na mesto br.2 a mi na -6 ili -9 ako danas kiksnu od IN.😂😂😂😂😂🔴🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾

  • Hvala ti Lalate

    22. avgust 2020 | 13:51

    Jel stvarno 0(nula) duplo ništa trofeja prošle sezone? Jel su stvarno kadeti, juniori i seniori fk Crvena Zvezda šampioni Srbije? Jel stvarno bila panenka Gemovića? Jel stvarno Delija Lalat odneo pehar kupa u Novi Sad? Jel ste stvarno fasovali 3 komada od devetoplasiranog drugoligaša fk Novi Pazar? Jel stvarno Savo još početkom avgusta odustao od titule? Jel stvarno dug veći od 31M evra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA