Liga Sevilje: Španci u goleadi 6. put došli do titule, Inter pao jer je Lukaku tresao i svoju mrežu!

 
 
 ≫ 
  • 9

Vrhunski meč odigrali su Španci i Italijani, Sevilja odbranila reputaciju u LE

Fudbaleri Sevilje i Intera odigrali su spektakularno finale Lige Evrope! Sevilja je potvrdila dominaciju u ovom takmičenju, pobedivši preokretom sa 3:2.

Sevilja je došla do šeste titule u ovom takmičenju, i to u svom šestom finalu! Bili su Španci svakako rekorderi sa pet titula, a Inter je želeo da "pokvari računicu", imao je i razloge italijanski tim za veliko samopouzdanje.

Inter je sa 5:0 deklasirao Šahtjor u polufinalu, Sevilja je sa 2:1 iznenadila Mančester junajted, a sada je opet došla do velikog preokreta.

Poveo je Inter već u 5. minutu iz penala preko Lukakua, De Jong je sa dva pogotka režirao preokret, a Godin je u 36. minutu izjednačio na 2:2.

Ipak, spektakularne makazice Dijega Karlosa je zapravo Lukaku pretvorio u autogol u 74. minutu, što je donelo Sevilji novi pehar.

Inače, nije ni Inter bio daleko od rekorda Sevilje - pre ovog finala, osvojio je tri titule u ovom takmičenju, ali u starom formatu kada se zvao Kup UEFA.

Pehar je prigrabio i naš Nemanja Gudelj, koji je igrao od 86. minuta utakmice.

Tok meča:

96. minut - KRAJ! Đulen Lopetegi došao je do prvog trofeja u karijeri, Kandreva je to mogao da pormeni. Malo mu je nedostajalo da prevari Bona, koji je u polufinalu i  finalu potvrdio veliki kvalitet i ima velike zasluge za trofej!

87. minut - Dobio je šansu i Nemanja Gudelj, i to umesto Dijega Karlosa. Prethodno, u Interu je viđena trostruka izmena odjednom, kada su na teren kročili Eriksen, Sančez i Mozes.

74. minut - Autogol Lukakua, vodi opet Sevilja! Dijego Karlos je posle gužve i prekida uputio loptu ka golu, Lukaku je promenio pravac i tok utakmice još jednom. Zanimljivo je da je gol zvanično pripisan igraču Sevilje, iako i snimak sve govori:

55. minut - Nije bilo izmena u poluvremenu, u 55. minutu je za jedan duel Bastoni dobio žuti karton u ekipi Intera. Pre njega, opomenuti su Konte i Barela, u Sevilji žuti karton imaju Dijego Karlos i Banega.

45. minut - Burno prvo poluvreme je završeno sa 2:2, malo ko je očekivao ovakav tok meča!

36. minut - Godin uzvraća, 2:2 u finalu Lige Evrope, jednom od spektakularnijih u poslednjoj deceniji! Čak je slična situacija kao kod vođstva Sevilje, Brozović je vrhunski izveo slobodnjak, praktično "iz mesta", bez zaleta, Godin je imao lakši deo posla zahvaljujući tome.

33. minut - De Jong je režirao i preokret, postigao je pogodak za 2:1, ovaj put, Banega je bio asistent. Posle slobodnog udarca, pronašao je Banega De Jonga, koji je bio bolji u skoku od Galjardinija.

13. minut - De Jong je ekspresno izjednačio, ne predaje se Sevilja tako lako! Nije delovala akcija tako opasno u samom začetku, ali je centaršut sa desne strane bio koban po Inter.

Čak je samo ubacivanje ličilo na akciju koja je dotukla Mančester junajted!

5. minut - Lukaku je već u petom minutu realizovao penal za vođstvo Intera! Posle jedne munjevite kontre, Lukaku je izborio penal, koji je sam realizovao.

Sevilja - Inter 3:2

(De Jong 12, 33, Dijego Karlos 74 - Lukaku 5, Godin 36)

Sevilja: Bono, Navas, Kunde, Dijego Karlos (od 86. Gudelj), Regilon, Fernando, Žordan, Banega, Okampos, Suso (od 78. Vaskez), De Jong (od 85. En Nesiri)

Inter: Handanović, Bastoni, De Vrij, Godin, Jang, Galjardini (od 78. Eriksen), Brozović, Barela, D'Ambrozio (od 78. Mozes), Martinez (od 78. Sančez), Lukaku

Video: Stanković nakon pobede prognozirao utakmicu Inter - Sevilja

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA REPUBLIKA SRPSKA

    21. avgust 2020 | 23:18

    SVAKA CAST SEVILJI NAVIJO SAM ZA SPANCE SEVILJU JER IGRAO JE FINALE I SRBIN NAS GUDELJ SRBIN SA SEVILJOM DIZE PEHAR

  • Frederic Kanoute

    21. avgust 2020 | 21:07

    Pobedice Sevilja.

  • Franco Nero

    21. avgust 2020 | 23:05

    Conte da stavi prst na celo i da se zapita koji trener brani rezultat od 5.min,i postize forsiranjem bukve galjardinija,a eriksen trune

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA