Nagelsman iskreno posle PSŽ-a: Bili smo dobri samo 10 minuta, nakon drugog gola smo izgubili veru

 
  • 1

Nije lako sada pričati o našoj dobroj sezoni, ali za nedelju dana će nam ona biti ok, kaže Nagelsman

Trener Lajpciga Julijan Nagelsman kaže da je PSŽ potpuno zasluženo prošao u finale jer je igrao bolje, koristio i kažnjavao greške svog rivala i naposletku lagano prošao dalje sa 3:0.

Parižani su golovima Markinjosa, Di Marije i Bernaa izašli sa stadiona Da Luž u Lisabonu kao pobednici i u borbi za trofej čekaju pobednika duela Liona i Bajern Minhena.

- Mislim da su na kraju tri boda i karta za finale za finale PSŽ-bili potpuno zasluženi. Mi smo u prvih deset, 12 minuta bili dobri, solidne kontre, ali u završnoj trećini nismo imali završnicu. Onda se desio slobodan udarac i gol. Posle toga, trebalo nam je pet minuta da se vratimo u meč, usledio je drugi gol i posle toga je bilo teško vratiti se zbog kvaliteta Pari Sen Žermena i na kraju krajeva bili su bolji tim danas - otvoreno je rekao Nagelsman.

Trener nemačke ekipe dodaje da će i njemu i igračima to biti teško da prihvate u prvom trenutku, ali fudbal za to ne mari već se nastavlja dalje.

- Morate da odlučite da li ćete da napadnete vrlo rano i onda stvorite prostor između defanzivnih linija ili da budete dublje i čekate kontre i prvih deset minuta smo dobro osvajali loptu i otvorili utakmicu. Napravili smo dve, tri greške, primili drugi gol i posle nije bilo lako. Vera mojih igrača je posle drugog gola malo nestala, što je normalno. Stvari se komplikuju i na posle smo u drugom igrali solidno, trudili se, ali nismo imali završnicu i kao što rekoh, zasluženo je - ponovio je Nagelsman.

Iako je njegov tim imao svega 33 posto poseda lopte u prvom poluvremenu, pa i pored toga što je PSŽ bio apsolutno nadmoćan na terenu zahvaljujući uglavnom Di Mariji i Nejmaru, Lajpcig ne može biti nezadovoljan sezonom kada se podvuče crta jer je izbacio ekipe poput Totenhema i Atletiko Madrida u osmini finala i četvrtfinalu.

- U ovom trenutku nije tako lako da mislimo o dobroj sezoni koju smo imali u Ligi šampiona, ali za nedelju dana će nam biti ok. Bilo je dobro za naš mlad tim, probaćemo i sledeće godine da radimo naporno za budućnosti. Šaljemo igrače na nedelju dana kući, posle idemo u Bundesligu, Kup i opet Ligu šampiona - rekao je Nagelsman.

Video: Stanković: Mislili su da će završiti meč odmah, ali takmičenje u Evropi je drugačije

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    19. avgust 2020 | 01:03

    Veze vi niste imali veceras, bolju bi partiju pruzio atletiko da se onaj mutavi simeone nije branio 90 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA