David Silva je iznenadio sve i potpisao za Real Sosijedad

 
 
  • 1

Danima se čekalo da parafne ugovor sa Laciom, kad ono...

Sosijedad mu je dao ugovor na dve godine i oko 23 sata ozvaničio potpis sa vezistom koji je posle deset godina napustio Mančester Siti i došao kao slobodan igrač bez obeštećenja.

Tako je završena višenedeljna saga u kojoj se potvrdilo da je Lacio uzalud davao ultimatum Davidu Silvi sa kojim je dogovorio uslove saradnje prošle nedelje.

Silva je i definitivno "iskulirao" Rimljane, uprkos činjenici da bi sa njima igrao Ligu šampiona sledeće sezone i dobio ugovor na tri godine. Uz to, Lacio je nudio četiri miliona evra plate godišnje uz kuću u Rimu, privatni avion i ličnog vozača.

Španac je očito, posle deset godina u Engleskoj odlučio da se vrati u domovinu gde će zameniti Martina Odegarda. Real Madrid je Martina vratio sa pozajmice, te će Silva samo preuzeti njegov broj 21 u novom klubu.

David se u međuvremenu oprostio i od navijača Sitija i kluba koji namerava da mu podigne spomenik u Mančesteru.

- Došlo je vreme. Posle deset godina i 13 trofeja, vreme je da se pozdravim sa klubom koji je ostavio neverovatan pečat u mom životu i karijeri. Kad gledam unazad ne mogu da zamislim bolju odluku nego onu koju sam doneo kad sam se pridružio Sitijevom projektu 2010. godine - napisao je Silva između ostalog u pismu.

David Silva FotoČ Guliver/Peter Powell/Pool via Getty Images

Podsetio je da se njegov sin Mateo rodio u Engleskoj i da je čak počeo da se navikava na teške mančesterske kiše. David je istakao i da mu je Siti pomagao kao porodica dok je prolazio kroz neke od najtežih trenutaka u karijeri.

Zbog svega toga je napomenuo da će zauvek ostati navijač Sitija, a zahvalio se i navijačima koji su sve vreme bili uz njega i klub kom je poželeo još veće uspehe u budućnosti.

Video: Ludo poluvreme na Marakani: Ben prokockao penal i dao gol iz igre, gosti munjevito izjednačili!

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sims

    18. avgust 2020 | 11:01

    Lacio mu nudio 4 milke na 3 godine,ovi 5.5 na 2,logično rešenje u tim godinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA