O njih su se Zvezda i Partizan otimali, pa su nestali: Jedan je ostao u 3. ligi zbog trudne devojke

 
  • 3

Pojedina očekivanja navijača, igrača i klubova su ostala neispunjena

Miloš Bosančić se nije proslavio ni u Zvezdi ni u Partizanu Miloš Bosančić se nije proslavio ni u Zvezdi ni u Partizanu Foto: MN Press

Mnogo puta se dešavalo da igrači koji su dominirali u mlađim kategorijama Crvene zvezde ili Partizana ne uspevaju da "isplivaju" na površinu kada dođe vreme za seniorski iskorak - najnoviji primer toga je situacija u kojoj se našao Jovan Kokir.

Bilo je igrača oko kojih su se Crvena zvezda i Partizan "otimali" dok su u svojim matičnim klubovima dominirala, pojedini momci su imali čak teret prezimena, bilo je i onih koji su napravili solidne karijere, ali nisu ispunili očekivanja.

Bilo je i slučajeva momaka na čija leđa je prerano natovaren preveliki teret, pojedinci prerano dođu do novca i zaborave na teren, ali se dešavalo i da neka deca fizički ne uspevaju da dođu do adekvatnog nivoa u seniorskom fudbalu.

Jovan Kokir Kokir je u mlađim kategorijama bio neuhvatljiv Foto: MN Press

Jovan Kokir - od Zvezdinog "otimanja" do selidbe u Metalac

Svojevremeno je Kokir dobio prekomandu u A tim sa samo 17 godina, u mandatu Miroslava Đukića, u jednom omladinskom derbiju je nanizao četvoricu igrača Crvene zvezde, a bilo je čak spekulacija da je večiti rival želeo da ga preotme.

Ipak, posle senzacionalnih najava velikih dana u klubu, usledila je prekomanda u Teleoptik, posle čega je Kokir potpisao ugovor sa Vojvodinom, u leto 2019.

Trogodišnji ugovor se pretvorio u raskid saradnje na obostrano zadovoljstvo, pa je Kokir nedavno prešao u Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ipak, treba imati u vidu da je i dalje veoma mlad i da ima 20 godina - na njemu je da to iskoristi u povratnicima u superligaško društvo.

Stefan Janković Mnoge je fascinirala fizička sličnost sa Robijem iz mladosti, na tome se završilo Foto: MN Press

Filip Janković - Robijev naslednik lutao po Sloveniji

Malo koji igrač se na Marakani čekao kao Filip Janković, talentovani plavušan je debitovao u Evropi u mandatu Roberta Prosinečkog sa samo 16 godina, šest meseci i 18 dana. Postao je najmlađi igrač Zvezde u UEFA takmičenjima, imidž je doneo poređenja sa popularnim Robijem iz najboljih dana, ali mu Filip nije ni prišao.

Sada su već kultne priče o uticaju majke, koja je po svaku cenu želela da sina pretvori u megazvezdu pre punoletstva, pa je pad bio bolan.

Filip je imao epizode u Parmi, Kataniji, Domžalama, Radomlju, Ekstramaduri i Kordobi B, da bi na kraju završio u Triglavu iz Kranja.

Mnogi su ga u Beogradu zapamtili više po automobilu koji je vozio uz tablice po svom imenu, nego po partijama na Marakani.

Ipak, može se pohvaliti svetskom titulom sa Orlićima na Novom Zelandu, kada mu je Veljko Paunović pružio veliku šansu karijere. Na tome se, nažalost, završilo.

Đorđe Jovanović Jovanović je od mlađih dana fizički dominirao Foto: MN Press

Đorđe Jovanović - Ostao u 3. ligi Španije zbog trudne devojke

Momak iz Leposavića ima samo 21 godinu, a legendarni Dušan Trbojević zaslužan je za odlazak u Humsku i potpis ugovora već 2015. godine.

Kod Ivana Tomića je već sedeo na klupi, pa je 2016. igrao za mladi tim Partizana, da bi zvanični debi zabeležio u decembru 2016. protiv Čukaričkog.

Počelo je više da se priča o njemu posle golova Radu i Mačvi, da bi u maju 2018. dao oba pogotka za Partizan protiv Napretka iz Kruševca.

Ipak, već u avgustu je potpisao ugovor sa Lokerenom, pa je odlutao u španski drugoligaški Kadiz, onda je pozajmljen španskom trećeligašu Kartaheni.

Iza toga se čak krije neobična priča, jer je odbio ponude iz Srbije i Belgije da bi ostao u trećeligašu.

- Moja devojka je trudna i želeo sam da ostanem u Španiji. Stigao sam u januaru, bilo je teško adaptirati se na jezik, zemlju i fudbal ovde. Vreme za adaptaciju je prošlo i sada sam spreman da pružim najbolje od sebe. Moja stvar je da postignem golove i radiću to po svaku cenu - rekao je Jovanović.

Miloš Bosančić Bosančić u mlađim kategorijama Partizana Foto: MN Press

Miloš Bosančić - Zvezda, Partizan, Zvezda i epizode po istoku

Sada je Bosančić već u zrelijim godinama, u maju je proslavio 32. rođendan, a počeo je kao veliki talenat Crvene zvezde koji je brzo prešao u Partizan, gde je dominirao kroz sve mlađe selekcije do profi ugovora u seniorskom fudbalu.

Debitovao je 2006, ali je onda otišao na jednogodišnju pozajmicu u Boavistu, vratio se već za tri mseca uz samo jedan nastup! Onda je otišao u OFK do kraja sezone, pa Čukarički i Slovan Liberec.

Tu je tek imao prvu ozbiljniju epizodu jer je igrao, davao golove i osvoji češku titulu, pa je potom bio hit u Koreji. Usledio je poziv Crvene zvezde, koji se nije dopao Delijama, ali je transfer ostvaren.

Nije mnogo toga pokazao Bosančić u crveno-belom, iako je isticao veliku privrženost klubu, pa je brzo došlo vreme za rastanak, sporazumno je raskinuo saradnju posle samo jedne sezone.

Igrao je potom za Hangdžou Grintaun, Tero Sasanu sa Tajlanda, igrao je još jednom za Slovan Liberec, pa Kešlu, Sabah, Voždovac i Rad.

Vukan Savićević Od Savićevića su mnogi očekivali da bude dugogodišnji plej Foto: MN Press

Vukan Savićević - Težak je teret slavnog prezimena

Vezista važi za jednog od momaka koji su najviše dominirali u mlađim kategorijama. Ipak, njegov prelazak u seniorski pogon se poklopio sa veoma teškim trenucima za klub, nije imao dovoljno dobru odskočnu dasku i vremena za čekanje, a od ranih dana se potenciralo da je u srodstvu sa Dejanom Savićevićem.

Sada ima 26 godina i nedavno je prešao u redove turskog drugoligaša Samsunspora, prethodno se emotivno oprostio od navijača Visle, a iz Zvezde je "preko" otišao izabravši Slovan iz Bratislave.

Danilo Pantić Da li mu je ovo poslednji voz u Čuki? Foto: MN Press

Ima li nade za neka druga imena?

Primer Nemanje Radonjića, koji se u Čukaričkom i Crvenoj zvezdi vratio u život, dovoljno govori i može biti motivacija mnogim momcima koji su trenutno u klubovima ispod očekivanog renomea. I Filip Stojković je uspeo da od nemačkog drugoligaša Minhen 1860 dođe do Lige Evrope i Lige šampiona, poklopili su se klupski izbor i uspesi, rad sa trenerima koji su ih vratili na mapu, pa će se nečemu sličnom sada nadati i Danilo Pantić.

Momak koji je imao dve šanse u Partizanu i bio je igrač Čelsija, sada će iz Čukaričkog pokušati da se izdigne, a u oktobru će proslaviti već 24. rođendan.

U Crvenoj zvezdi, aktuelan je primer Veljka Simića, koga je Vladimir Jugović odveo u Bazel i nije se usrećio. Igrao je za Domžale, Šafhauzen, Kjaso i Vintertur na pozajmicama, da bi zatim prešao u Zemun i partije u ovom klubu su ga vratile u Crvenu zvezdu.

U Zemunu ga je Milan Milanović vratio u formu, pa je 2018. godine potpisao za Zvezdu i igrao dve Lige šampiona. Ipak, opet je "nestao" i nije viđen kao neko ko se razmatra kao veliki adut Dejana Stankovića.

Video: Reakcije Dejana Stankovića za vreme prijateljske utakmice Zvezde i Napretka

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Bogunović

    27. jul 2020 | 16:52

    Za njega sam bio ubedjen da će biti čudo od igrača a on evo ga igra u žarkovu

  • Прле

    27. jul 2020 | 19:55

    Немају херца и пркоса ови клинци, изгледа?! Од малог Филиповића и Плавшића сам више очекивао. Видим да и Стевановићу фали то нешто екстра да буде топ играч. Хрватска је последња добила топ играча Модрића. Ми смо имали Шекуларца-Петровића-Џајића-Пиксија али ништа у задње време!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA