Zaslužujemo bolje od četvrtog mesta: Inzagi objasnio zašto se Lacio strovalio posle nastavka sezone

 
  • 0

Trener Lacija Simone Inzagi kaže da je njegov tim zaslužio bolji plasman od četvrtog mesta ove sezone

Lacio je neposredno pred pauzu i pandemiju korona virusa bio u naletu i imao je svega bod zaostatka u odnosu na Juventus kao drugoplasirani tim Serije A.

Kada se prvenstvo vratilo, nebesko-plavi su počeli da kiksiraju, vezali su tri poraza, Milan se u međuvremenu vratio u život i "resetovao" ih, a Atalanta i Inter su preuzeli primat u poteri za Juventusom.

Juventus je dva kola pre kraja osvojio titulu prvaka Italije, devetu zaredom, a 36. ukupno, a Inzagiju i ekipi je za utehu to što će igrati Ligu šampiona ove jeseni.

- Videli smo Lacio kakav smo poznavali pre, jer smo imali opcije sa klupe i rotirali smo igrače što ranije nismo mogli - rekao je Inzagi posle ubedljive pobede nad Veronom 5:1.

U ovoj pobedi se u strelce upisao i naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić koji je i asistirao za još jedan gol dok je het-trik postigao Ćiro Imobile.

- Ne želimo da završimo četvrti jer ovaj tim zaslužuje više na osnovu onoga što je uradio cele sezone. Imamo rekorde da obaramo, za Imobilea, za asistencije Luisa Alberta, ali igrači znaju da ne bi uradili to bez saigrača - tvrdi Inzagi.

Do kraja sezone su ostala još dva kola, tako da Imobile koji ima 34 gola može dodatno da popravi svoj skor u odnosu na Kristijana Ronalda koji ima tri gola manje na listi najboljih strelaca Serije A.

- Poslednje četiri sezone su posebne, ne želim da kažem da je samo ova sezona bila drugačija. Osvojili smo Kup, postavili rekord po broju bodova i kvalifikovali se za Ligu šampiona. Ovi momci su stvarno posebni - poručio je trener Lacija.

Da podsetimo, Lacio trenutno na četvrtom mestu ima 75 bodova, isto koliko i Atalanta na trećem mestu, dok je Inter drugoplasiran sa bodom više. Juventus je titulu osvojio sa 83 boda, ali poredak drugog, trećeg i četvrtog i dalje je podložan promeni, mada to takmičarski neće promeniti ništa.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA