Remi Partizana u drugom meču na pripremama: Crno-beli prokockali dva gola viška protiv Lučana

 
 ≫ 
  • 22

Tokom prvih 45 minuta tim iz Humske dominirao terenom, u nastavku, usled promena u sastavu, ispuštena pobeda

Drugi kontrolni meč, dva tima i dva lica Partizana u prvom i drugom poluvremenu sa Mladošću iz Lučana i remi – 2:2, koji će stručnom štabu crno-belih svakako poslužiti kao putokaz u pripremama za početak nove takmičarske sezone. Strelci za crno-bele su bili Umar Sadik i Bibras Natho iz jedanaesterca, dok su čast Lučanaca odbranili Krajišnik i Babić.

Bolji teren, bolji protivnik, verovatno i kritika trenera Sava Miloševića posle bezvoljnog kizdanja sa Trepčom, uticali su da fudbaleri crno-belih odigraju dosta motivisanije i kvalitetnije u drugom kontrolnom meču sa Mladošću iz Lučana.

Pre svega u prvih 45 minuta u kojima je Milošević uslovno izveo jači tim, onaj koji se odlično poznaje, iako je i u tom izboru nedostajala nekolicina prvotimaca (Suma, Miletić, Stevanović...). Priliku je od prvom minuta dobio mladi Čolić, koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor i to, ako je suditi po tih prvih 45 minuta sa Lučancima, sasvim zasluženo.

Elem, posle početnog ispitivanja snaga Partizan je nametnuo ritam igre, koji je, ispostaviće se kasnije, doneo niz tečnih napada, presing na koji rival često nije imao odgovor, prilike, ali i dva gola, koja su se izrodila iz smislenih akcija.

Pre nego što je jedna od njih krunisana pogotkom, crno-beli konstantno vršili pritisak na odbranu Mladosti, uzimajući posed već posle dva ili tri pasa protivnika, U tim situacijama otvarao se prostor u zgusnutoj formaciji tima iz Lučana, koji je prilično mučili Asano, Sadik i pomenuti Čolić.

Upravo je Japanac prvi pripretio, posle prodora i pasa Sadika, ali je njegov udarac završio zamalo pored gola. Već u sledećem ozbiljnom napadu Partizana, odbrana Lučana je poklekla. Akcija u 19. minutu je tekla po levoj strani, usledio je povratni pas za Nigerijca, koji se izvukao na povratnu loptu, imao vremena i da je primiri, a potom pogodi gol – 1:0.

Sve posle toga je bilo mnogo lakše za Partizan, koji je težište igre potpuno premestio na polovinu Mladosti, lako kontrolisao i loptu i prostor, koristeći i najmanju pukotinu o defanzivnom bloku rivala. To je donelo još nekoliko prilika, pre svih Asanu u 25. minutu (slab prijem u odsudnom momentu), Čoliću čiji udarac je završio pored gola, te Sadiku koji je i individualnim kvalitetom sam sebi otvarao mogućnosti, ali mu je nedostajalo snage i koncentracije za završni udarac.

Ipak, u smiraju prvog dela, Partizan je došao i do grugog gola i to zahvaljujući mladom Čoliću, koji je u kaznenom prostoru diblingom izbacio rivala, posle čega je oboren. Udarac sa bele tačke je izveo i pogodio Bibras Natho – 2:0.

Milošević je na početku drugog dela izvršio nekoliko izmena i to se, baš kao i u ranijim slučajevima tokom takmičenja, odrazilo na stanje na terenu. Crno-beli sa mlađim momcima u postavi nisu više imali tu sigurnost, ni čvrstinu, pa se i Mladost okuražila i pomerila linije unapred.

FK Partizan - FK Mladost Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Epilog – Lučanci su u 58. minutu smanjili prednost, pošto se, posle kabambola na ivici kaznenog prostora lopta odbila ka Krajišniku, koji je šutirao kroz blok i ostavio ukopanog Popovića – 2:1.

Smanjenje rezultata nije remetilo plan Sava Miloševića, koji, kako sam kaže, nema nikakav odnos prema kontrolnim mečevima, nastavio je sa rotacijama u timu, ostavio na terenu samo Šćekiča i Zdjelara od prvopozivaca i – primio i drugi gol.

Ponovo borba se vodila za loptu na 16 metara od gola Partizana, čini se da je fauliran novajlija na probi Abdulajj Sise, ali se sudija nije oglasio, pa je u nastavku akcije Đorđe Babić pogodio same raklje gola Popovića – 2:2.

Do kraja meča timovi su se smenjivali u napadima, uz nekoliko solidnih pokušaja sa obe strane, ali se rezultat nije menjao.

(Z. I.)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐⭐

    18. jul 2020 | 21:35

    Hvala dragom Bogu sto navijam za Partizan. Za slavnu istoriju i slavni klub,svima znam Beogradski Partizan.💪⚪⚫⚪⚫🙏. A za Zvezdase hocu da kazem,drage komsije, mozete samo da sanjate i da mastate da budete kao mi. Samo se trudite i trudite ali nikada necete biti kao Partizan. Jeste da ste osvojili Ls 1991 a kosarka ? Da li je vazna Vasa titula iz 1948 ili nasa iz Evrope 1992 ? Sampioni u fudbalu ali u kosarci nikad. Kada osvojite Evropu u kosarci javite se. 👋

  • Goran F

    18. jul 2020 | 19:02

    Bravo za fudbalere Lučana !Doduše i nisu imali nekog jakog protivnika ⚽🇷🇸

  • Cubaka

    18. jul 2020 | 19:17

    Zar je moguce da im i u prijateljskim utakmicama sudije sviraju penal samo da ne bi bili porazeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA