TSC "tukao" Zvezdu u Senti: Očajan fudbal crveno-belih, rane iz derbija nisu zalečene

 
 ≫ 

Domaćin slavio sa 2:1, uz dva gola već posle 18 minuta

Crvena zvezda i dalje nije prebolela derbi u polufinala Kupa protiv Partizana, to se jasno videlo na poslednjem gostovanju ove sezone u Senti - TSC je savladao šampiona rezultatom 2:1 (2:0)!

Domaći tim je pitanje pobednika rešio u uvodnim trenucima meča kada su Boris Varga u 12. i Nenad Lukić u 18. minutu matirali Milana Borjana, dok je rezervista Nemanja Milunović u 78. minutu uneo (ne)očekivanu dramu.

FK TSC - FK CRVENA ZVEZDA 2:1 (2:0)

(Varga 12, Lukić 18 - Milunović 78)

TSC: Filipović, Varga, Antonić, Babić, Grabež, Tomanović, Tumbasević, Đurić (Duronjić 55), Lukić (Skopljak 71), Zec, Silađi.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (Gobeljić 65), Pankov, Degenek (Milunović 65), Babić, Jovičić, Nikolić, Ivanić (Vulić 65), Gavrić (Simić 65), Vukanović, Tomane.

Lukiću je to bio 16. gol u sezoni i pred poslednje kolo deli prvo meto liste strelaca sa saigračem Vladimirom Silađijem. Jedan manje ima Petković iz Javora.

TSC je ovom pobedom pretekao Vojvodinu na 3. mestu i sada zaostaju samo dva bod au odnosu na Partizan. Ukoliko crno-beli ne pobede Čukarički od 19 časova, tim iz Bačke Topove (igraju mečeve u Senti) imaće priliku da u poslednjem kolu bude vicešampion u debitantskog sezoni u SL.

Zvezda nije ličila na sebe u većem delu utakmice, a uspavanost odbrane dovela je do toga da Varga u 12. minutu lagano glavom matira Borjana. Radost domaćina se nije još ni lsegla, a lUkić je iz slobodnog udarca, uz pomoć nekog iz živog zida Zvezde, po drugi put matirao kapitena Zvezda.

Moglii su crveno-beli već u sledećem napadu da smanje rezultat, ali je Vukanović zatresao prečku tokom centaršuta. Zatim je i Gajić u 27. imao priliku kada je lopta posle njegovog udarca izbačena sa gol-linije.

I Ivanić je u finišu poluvremena mogao da se proslavi. Međutim, šutirao je visoko preko gola sa nekih sedam, osam metara.

Nikolić je drugo poluvreme otvorio prilikom za Zvezdu, ali je pogodio svog saigrača dok je ležao na zemlji, dok je i Duronjić s druge strane stavio Borjana na muke.

Imali su crveno-beli jalovu inicijativu koja je krunisana golom u 78. minutu, kada se Milunović odlično snašao posle centaršuta Radulovića. Ničiju loptu u petercu iskusni štoper sporveo je u mrežu. Simić je već u narednom napadu mogao da izjednači na 2:2 i to je bila najbolja prilika za Beograđane do kraja meča.

Ovaj poraz je ujedno i prvi za Dejana Stankovića u Superligi i nema sumnje da od sledeće subote kada se šampionat završava sledi ozbiljna analiza igračkog kadra.

TSC, s druge strane, sezonu završava bez poraza kod kuće i već ranije obezbeđenom Evropom, ali će se pamtiti istorijska pobeda protiv Zvezde koja je u ovom meču bila lišena pomoći nekolicine igrača. što zbog povreda, što zbog taktičkih zamisli Stankovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JDAleksandar

    14. jun 2020 | 17:17

    U nekom svom paralelnom univerzumu svi garagani su ubedjeni da je sasvim normalno da ovaj polutim ima samo jedan poraz na 30 utakmica i da za tri godine osvoji tri prvenstva sa 70 bodova u odnosu na drugoplasiranog! A realnost je ta da su im ove KokezaTerza titule poklonjene na dobar dan!

  • baba smilja iz darosave

    14. jun 2020 | 17:44

    hocemo u ligu sampiona a igra i kvalitet nisu dovoljni ni za ovu zemljoradnicko stocarsku ligu

  • Partizan

    14. jun 2020 | 17:06

    Ali Zvezdasi pa ako vam sada nije jasno da nije uopste realno sto ste vi Sampioni i da malo dete sada zna da kad bi se igralo realno prvenstvo Zvezda nikad nebi bila prva. Protiv Partizana zadnja 3 derbija 0 golova, danas TSC drzi cas fudbala "navodno" velikoj Zvezdi. Mada svi znaju da je Zvezda Lazni Sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA