Šta će biti sa Premijer ligom Bosne i Hercegovine?

 
 ≫ 
  • 3

Svi su izgledi da se neće nastaviti

Sportska takmičenja u Republici Srpskoj ne mogu se održavati najmanje do 1. jula, što skoro sigurno znači da se fudbalski šampionat Bosne i Hercegovine neće nastaviti.

Kako prenose lokalni mediji, ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će prvo od poečtka sledeće nedelje biti dozvoljen trening profesionalnih sportista.

- Mi želimo prvo pustiti treninge da bismo videli kako će se stvari odvijati. Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? U tom slučaju biće veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga. Ispratićemo razvoj zdravlja sportista kroz treninge, a onda ćemo razmatrati mogućnost i nastavka profesionalnih liga - rekao je Šeranić.

U praksi, to znači da se Premijer liga BiH ne može završiti do početka avgusta, što je UEFA postavila kao poslednji rok, jer je potrebno da se odigra još 11 kola.

Video: Opklada s drugarima je prošla: Njegova sreća je neopisiva

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA