Dejan Savićević otvorio dušu: Nije bilo lako održati prijateljstvo s Bobanom tokom građanskog rata

 
 ≫ 
  • 10

As Milana evocirao uspomene na karijeru na San Siru

Dejan Savićević Printskrin: Youtube/Sport Klub

Malo malo pa Dejan Savićević osvane u italijanskim medijima. Genije voli da se javi novinarima sa Apenina gde je doživeo zvezdane trenutke u dresu Milana, pa vrlo često evocira uspomene na ta davna vremena.

Nekadašnji as Rosonera govorio je o odnosu sa Zvonimirom Bobanom, saigračem iz zlatnih dana i Robertom Bađom, jednim od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena.

- Zvone i ja smo bili prijatelji i prije nego što smo došli u Milan. Bile su teške godine, građanski rat... Nije bilo lako održati te odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu jednostavno ne bismo mogli da se usaglasimo. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su posle rata postali milijarderi - rekao je Savićević.

Roberto Bađo je u Milan došao 1995. godine, a legendarna desetka je bila Savićevićevo vlasništvo. Bađo je svojeveremeno rekao da je sa Dejom imao sjajne odnose, te da je apsolutno zasluženo nosio broj 10.

- Roberto je jedan od najvećih fudbalera koje je Italija ikada imala. Stigao je, a ja sam bio u Milanu već tri godine. Nikada nije došao kod mene i rekao mi da želi moju desetku. I to pokazuje koliko je bio veliki. Žao mi je što je promašio onaj penal u finalu Mundijala 1994. To se pamti za celi život. On i Barezi su osvojili sve osim tog finala - kazao je Dejo.

Video: Dejan Savićević tokom pesme Delija o Uefi i Kosovu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA