Meč Juventusa i Intera pokreće nove kontroverze: Nestao sporni deo razgovora sudija

 
 ≫ 
  • 0

Baš čudan neki splet okolnosti

Bivši tužilac i istražitelj slučaja Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Pekoraro otkrio je da je VAR audio iz kontroverzne utakmice Intera i Juventusa iz 2018. godine - nestao.

On je zatražio više transparentnosti u italijanskom fudbalu, a sve možda i ne bi bilo sumnjivo toliko, da ovo nije bio meč koji je tabao Juveu put do titule, posle preokreta i pobede u poslednjim minutima 3:2.

Naime, Stara dama je tada imala sreće pa Miralem Pjanić nije dobio drugi žuti karton i isključenje posle starta nad Rafinjom, tim pre što je arbitar Matijasu Vesinu prethodno već pokazao i direktan crveni.

- Suđenje Danijela Orsata na meču Intera i Juventusa mi je stvorilo tenziju sa sudijama. Primio sam žalbe na njegovo suđenje sa svih strana, čak i od navijačkih grupa. Nisam mislio da ćemo naći nešto posebno, ali da bismo postupili ispravno, probao sam da otvorim istragu - kaže Pekoraro.

On je u razgovoru za Il Matino, objasnio i sa kojim je ciljem hteo da čuje razgovore sudija sa tog meča.

- Pitao sam AIA-u (italijanska sudijska organzacija) i tadašnju Seriju A čisto da budem siguran da poslušam dijaloge između VAR sobe i Orsata na tom meču. Morao sam da insistiram jer kakav bih u suprotnom bio federalni tužilac? Dali su nam fajlove tek na početku sledeće sezone, ali uz jedno iznenađenje - dodaje Pekoraro.

To iznenađenje upućuje na sumnju da se nije baš sve radilo po slovu pravde.

- Otvorili smo fajl i jedini deo koji nije bio snimljen jeste onaj koji nas je najviše zanimao: onaj između Orsata i VAR sobe kada Pjanić nije dobio crveni. Treba nam više transparentnosti - zaključio je Pekoraro.

Na kraju te sezone je Juventus osvojio Skudeto, pobedivši između ostalog i glavnog konkurenta - Napoli. Stara dama je sezonu završila sa 95 budova, četiri više u odnosu na tim iz Napulja.

Video: Nikola Maksimović pred novim ugovorom Napolija u doba korone

(M.LJ)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA