≫ 

Filmska prevara Kristijana Vijerija: Kako je Bobo otkrio Srbinu šta će uraditi da napusti Atletiko

Italijanski napadač je, zajedno sa sunarodnikom Sakijem, iscenirao svađu kako bi napustio Madrid

  • 1
Kristijan Vijeri Foto: Guliver/Stu Forster/Allsport

Iako je proveo samo godinu dana u timu, Kristijan Vijeri je ostavio veliki trag u madridskom Atletiku gde je igrao u sezoni 1997/98!

Vijeri je za tu sezonu, na 32 meča u svim takmičenjima, dao čak 29 golova, bez obzira na to što se nije profesionalno ponašao.

To je i sam Italijan nedavno potvrdio kada je rekao da je u Madridu izlazio svaku noć, na večeru i piće, i opet na kraju postao najbolji strelac lige.

Prvih pola godine družios e sa nekadašnjim srpskim napadačem Radetom Bogdanovićem koji je na proleće igra u holandskoj Bredi. Vratio se na letos a pozajmice i bio je svedok filmske priče Vijerijevog "bežanja" iz Atletika.

- Njegov odlazak iz Atletika kao da je režirao Dušan Kovačević. Dve nedelje pred početak prvenstva 1998. godine Arigo Saki je dao sedam dana odmora igračima što je bilo nepojmljivo. Nenormalo. Žena i ja odemo u Rim, vraćamo se za Madrid, a na aerodromu Saki i Vijeri. Ispričam se ja tu s njima. Znao sam da sam višak, a i sa Verderom sam se već dogovorio - rekao je Bogdanović svojevremeno u velikoj ispovesti za Telegraf:

- Pita mene Vijeri: ''Šta se to dešava s tobom?'' Ja okolišam ali kažem da imam tu neku ponudu. On će meni: ''Nemoj nigde da ideš, odoh ja. Napuštam Atletiko.

Rade Bogdanović Rade Bogdanović, bivši napadač Atletika i Verdera Foto: Marko Todorović

- Sutradan trening. Šta je uradio? Došao nervozan i odmah počeo da šutira loptu. Nap**ava golmana, saigrače. Mi gledamo. Posvađao se sa Sakijem. Nešto mu je dobacio i Saki ga odmah isterao sa treninga. Ode Vijeri. Arigo besan. Viče: ''Ili on ili ja?!''

- Klub na strani Sakija, a i ne znaju da su se njih dvojica sve dogovorili kako bi iscenirali incident. Razlog - Vijeri je već imao dogovor da ide u Lacio. Opasnu lovu je dobio od Italijana. I ode Vijeri... Neverovatno!

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA