Tuča igrača zbog faula Lazovića, upad Žandarmerije na Jug i Zvezdin trijumf nad Partizanom u derbiju

 
 ≫ 
  • 5

Sećanja na 120. večiti derbi koji je odigran 20. aprila 2003. godine

Dragan Bogavac, Taribo Vest 120. večiti derbi Foto: MN Press

Na današnji dan pre 17 godina, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 120. veliti derbi koji je pripao crveno-belima rezultatom 2:0 (1:0)!

Tada je na terenu briljirao omaleni Dragan Bogavac koji je najpre u 29. minutu asistirao Branku Boškoviću za vodeći gol, da bi u 52. postavio konačan rezultat.

Derbi nije imao nikakav rezultzatski značaj, jer je Partizan praktično već odbranio titulu - ali će ostati upamćeno da je to i prvi derbi Lotara Mateusa na klupi crno-belih.

- Čestitam Zvezdi na uspehu. Ovo je loš rezultat za nas. Nisam zadovoljan učinkom igrača. Ovo je bila utakmica godine za nas. Odlična atmosfera, ali se ekipa od početka nije postavila dobro. Zvezda je diktirala tempo, igrali smo samo poslednjih 15-20 minuta. Tada smo se vratili u igru, ali to je bilo malo - rekao je Mateus posle meča.

Crno-beli nisu bili zadovoljni ni kako je teren izgledao, sudeći po izjavama tadašnjeg kapitena Saše Ilića.

- Zvezda je iskoristila svoje šanse, mi naše nismo. Derbi je bio prilično slab. Teren je bio loš, a trava visoka. Žao mi je što sezonu završavamo porazom od Zvezde. Predstoji nam da odigramo još nekoliko utakmica, da se odmorimo i onda da se pripremimo za ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Ligu šampiona.

Malo posle vodećeg gola Zvezde, na sredini terena je izbila i omanja tuča između fudbalera oba tima. Razlog je oštar faul Danka Lazovića nad Nenadom Kovačevićem.

120. večiti derbi Printskrin: Youtube/Crni Guja

Lazović je uhvatio rukama za glavu Kovačevića i oborio ga na zemlju tokom duela i odmah je dobio žuti karton. Ipak, usledila je reakcija igrača crveno-belih za prekid od nekoliko minuta.

Što se tiče Zvezde, ona je bila pod velikim pritiskom pred ovaj meč s obzirom na to da je titula bila izgubljena.

- Igrali smo pod velikim pritiskom. Ne u smislu da ćemo pobedom spasiti sezonu, već da vratimo veru ljudima koji vole ovaj klub. Igrali smo koliko za nas, toliko i za njih, i njima posvećujemo pobedu - rekao je strelac gola Bošković, a na njegove rečis e nadovezao i Nemanja Vidić:

- Ovom utakmicom vratili smo veru u ovaj tim. Pokazali smo da bodovna razlika nije ralna. Takođe smo pokazali da ovaj tim može da postigne nešto u našem fudbalu i Evropi i da ima prespektivu.

120. večiti derbi Printskrin: Youtube/Crni Guja

Meč su obeležili i neredi na južnoj tribini, odnosno paljenje stolica, zbog čega je morala da interveniše i Žandarmerija koja je uletela na Jug.

Ipak, situacija se brzo smirila nakon što su se navijači Partizana razbežali po tribini.

U nastavku pogledajte i sve najzanimljivije detalje sa derbija:

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (1:0)

(Bošković 29, Bogavac 52)

Gledalaca: 30.000.

Sudija: Dragomir Tanović (Subotica).

Crvena zvezda: Ranđelović, Marković (od 75. M. Dudić), Bratić, Vidić, Vitakić, Mladenović (od 74. Milovanović), Gvozdenović, Kovačević (od 83. Krivokapić), Bošković, Bogavac, Pjanović. Trener: Zoran Filipović.

Partizan: R. Ilić, Malbaša, Vest (od 66. Ćirković), Savić, Bajić, Duljaj, S. Ilić, Vukić, Trobok, Iliev, Lazović (od 46. Delibašić). Trener: Lotar Mateus.

Video: Trener koji je uveo Partizan u Ligu šampiona bodri Bajern protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. april 2020 | 08:58

    Да није постао тренер пртзн, тешко да би му пало на памет да пише књигу и постане писац...али, поштен човек, дисциплинован, раздирало га то муљање што су радили...а вероватно и дан данас...

  • Nbg

    20. april 2020 | 08:56

    Maaa bas je dobrooo videti te opet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA