Zbog ćerke i polarnih medveda je odbio Zvezdin bratski klub: Kako je propao transfer Terija u Moskvu

 
  • 5

Ko zna gde bi Spartak danas bio da se Englez nije predomislio te 2018. godine...

Polarni medved, džon teri Foto: Profimedia, Pixabay, Wikipedia

Sve je bilo gotovo. Džon Teri je prošao lekarske preglede i trebalo da potpiše ugovor sa Spartakom iz Moskve na početku sezone 2018/19. ali je ćerka u poslednjem času sprečila transfer legende Čelsija u Rusiju.

Ove detalje otkrio je italijanski menadžer Marko Trabući, koji je radio transfer kao posrednik, i kako kaže tada 37-godišnjem Teriju obezbedio kraljevski ugovor na dve sezone u moskovskom velikanu. Čak se kasnije Teri i izvinio lično predsedniku Spartaka Leonidu Fedunu, a menadžer ispričao zašto je engleski as odbio bratski klub Crvene zvezde.

- Sedeli smo i pravili planove za let, kada je iznenada zazvonio telefon. Zvala je direktorka škole u koju je išla Džonova ćerka i rekla mu da se devojčica baca po podu u histeriji jer ne želi da se njen tata preseli u Moskvu, gde polarni medvedi šetaju ulicom. Devojčica je strahovala  da se Teri nikada neće vratiti kući i to je bio motiv da Teri odbije SPartak - ispričao je agent za ruski You Tube kanal Koment Šou.

Bivši kapiten Engleske je kasnije potpisao ugovor sa Aston Vilom u kojoj je danas prvi pomoćnik trenera Dina Smita.

Njegovu odluku da u poslednjem trenutku odbije ugovor, Spartak iz Moskve je te sezone skupo platio. Završio je sezonu bez trofeja na četvrtom mestu, izbačen iz grupne faze Lige Evrope i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tadašnji trener Spartaka Masimo Karera, koji je smenjen mesec dana kasnije, ispričao je svoje viđenje pregovora sa Terijem.

97680830 Džon Teri u akciji; Foto: Guliver / Mike Hewitt/Getty Images

- Pokušao sam da ga ubedim. Pričao s njim satima, objasnio mi je svoje razloge. Rekao je da mu je prioritet bio da ostane s porodicom na Ostrvu. Hteo je da dođe u Moskvu, ali nije naišao na razumevanje familije koja je to odbila. Nisam imao izbora, morao sam da poštujem njegovu odluku - rekao je Karera.

Tako je propala prilika da Spartak iz Moskve podigne svoj rejting na globalnom nivou, jer bi fudbalski svet sigurno bio zainteresovaniji za ruski fudbal da je legendarni kapiten Plavaca potpisao ugovor. Sve zbog stereotipa o ruskim medvedima koji šetaju okolo...

Video: Šta je izazvalo tuču Delija i Rusa?

(Telegraf.rs)

Video: Velika greška štopera Jedinstva sa Uba poklonila bodove TSC-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA