Fudbaler Partizana usred pandemije dobio treće dete: Bebu sam video samo jednom, brinem za porodicu

 
 ≫ 
  • 1

"Imao sam vremena da podjem u Crnu Goru, ali sam, kao i svi igrači, poslušao savet i ostao ovde u Beograd, jer je to je naša profesionalna obaveza", kaže Aleksandar Šćekić za naš portal

Nije lako funkcionisati u vanrednim okolnostima, pod stalnom pretnjom korona virusa, još ako ste uz to odvojeni od porodice, situacija je dodatno otežana. Prvotimac Partizana Aleksandar Šćekić je pre mesec dana po treći put postao otac, pošto je supruga na svet donela kćerkicu Teonu, a onda je sticajem okolnosti porodica razdvojena. Ščekić je ostao u Beogradu, poslušavši savet kluba da ne napušta preostonicu, a supruga je sa kćerkama Helenom (6) i Teonom, odnosno sinom Konstantinom (3) otišla u Crnu Goru, neposredno pre zatvaranja granica.

Aleksandru ova situacija veoma teško pada i u razgovoru za Telegraf kaže da je veoma zabrinut što nisu svi na okupu.

- Veoma tesko podnosim podnosim to što sam trenutno odvojen od porodice. Iskreno, vise brinem za njih kako su i sta rade, nego što sam zabrinut za bilo šta drugo. Imam troje predivne dece, kćerku Helenu, sina Konstantina i pre mesec dana sam se rodila još jedna kćerkića Teona, kada je sav ovaj haos praktično i počeo. Video sam je samo dva puta, odmah pošto se supruga porodila i od tada smo razdvojeni. Nije lako, ali izdržaćemo, samo da sve ovo prođe, da se smiri, prođe bez posledica za ljudski rod – kaže Aleksandar Šćekić.

Vezista crno-belih je mogao da bira, da u trenutku proglašenja vanrednog stanja “uhvati poslednji voz” za Crnu Goru ili da posluša savet kluba i ostane u Beogradu, čime bi “potpisao” samoću bez porodice. Kao veliki profesionalacodabrao je ono drugo.

- Imao sam vremena da pođem u Crnu Goru, ali sam poslušao savet ljudi u klubu i ostao ovde u Beogradu. Ostali su svi fudbaleri Partizana, ne samo ja, jer je to je naša obaveza. Zato se nisam dvoumio nimalo, profesionalac sam, fudbal je moj izbor i moj život. Kada sve ovo prođe, nadam se uskoro, bićemo opet zajedno i radujemo se tome neizmerno.

ćerka aleksandra šćekića Šćekić na vezi sa najstarijom ćerkom Helenom Foto: privatna arhiva

Šćekić dane provodi trenirajući u kućnoj izolaciji, po programu koji je dobio od stručnog štaba kao svi igrači, ali u stalnoj komunikaciji sa proodicom.

- Dane provodim u stanu, poštujem sve preporuke, pa sam jednu sobu sam opremio sa spravama za vezbanje i tu provodim mnogo vremena. Naravno, pričam sa porodicom putem video poziva svakodnevno. Gledam i filmove, serije, čitam knjige... Sve ono za šta profesionalni fudbaler i porodičan čovek uglavnom nema puno vremena kada je situacija normalna.

Upitan kakav epilog očekuje u vezi sa Superligom Srbije, prekid ili nastavak u dogledno vreme, Šćekić kaže:

- Što se tiče takmičenja mislim da se nastavlja, ali će biti teško vratiti se ponovo u ritam normalnih treninga i kasnije utakmica. Sigurno moramo proći nekakve pripreme, kako bi se predupredili druge problemi, poput povreda, recimo. Nikome ovo nije prijalo, to je sigurno.

Fudbaler ističe da individualni treninzi u stanu ne prijaju sportistima, pogotovo ne fudbalerima.

- Već duže vreme nemam normalne fizičke aktivnosti, jer koliko god da mi treniramo, nismo u stanju da sami održimo onaj nivo na kojem smo bili do trenutka prekida takmičenja. Svima teško pada ova situacija, jer u normalnim okolnostima svakog dana imate treninge na terenu, druzite se sa saigračima i čekate utakmicu. Ovako, teško pada kada morate biti samo u kuci i sprovoditi program bez lopte, bez terena gde je inače najlepša fudbalska priča.

FUBAL DRUGAČIJI POSLE VIRUSA

Partizanu, ali i svim ostalim klubovima na svetu će biti teško posle korona virusa, smatra Šćekić.

- Posle ovog svim klubovima će biti teško da se vrate normalnom funkcionisanju. U jednu ruku možda bude i bolje, jer, kako sam načuo, možda nece biti letnje pauze i bićemo takmicarskom, a u drugu ruku - sigurno će kasnije doći do zamora igrača i može biti jako loše. Jer, zbog velikog broja utakmica nije moguće izdržati taj tempo.

Na globalnom nivou Šćekićočekuje i pad kvaliteta, ali i finansija u fudbalu, pa i sportu generalno.

- Ocekujemo pad u fudbalu i to svakom smislu, pad kvaliteta, ali i finansija. Trebace malo više vremena da se sve vrati kako je bilo pre početka pandemije. Što se tice transvera. Smatram da će biti još teže, jer su svi klubovi pretrpeli velike gubitke i neće imati toliko novca za dovodjenje novih igraca Odradiće jedan ili dva transvera koji su prioritet u tom trenutku kako bi pomogli timu.

Šćekić je minule zime imao ponudu španskog Alaveša, koja u tom momentu nije zadovoljila Partizan. Narednog leta situacija će i za njega biti komplikovanija, no, vezista nije opterećen, jer ima čvrst ugovor sa crno-belima i ne razmišlja o odlasku u ovom teškom momentu.

- Sebe vidim u Partizanu do kraja ugovora. Imam još godinu dana saradnje, lepo se osecam u mom klubu i voleo bih, ako se sve kockice poklope i karijeru da zavrsim u Parrizanu – zaključuje Aleksandar Šćekić.

Video: Evo kako se Stojković zabavlja u karantinu sa decom

(Z. Ivković)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    17. april 2020 | 14:01

    Čestitke povodom rodjenja lepotice. Nek je živa i zdrava. I svi Šćekići sa njom. I svi da smo živi i zdravi. Neka nas dragi Bog čuva. Poz od Grobarke Danice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA