Dan kada su Delije "terale" Zeku i Bjeku, a Zvezda promašila penal pa dobila derbi za titulu

 
 ≫ 
  • 27

Trijumf crveno-belima u derbiju doneo je Milan Purović

Na današnji dan pre 13 godina, dakle 11. aprila 2007. godine, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 129. večiti derbi u kom su crveno-beli slavili na Marakani rezultatom 1:0 (1:0)!

Strelac jedinog gola, ujedno i igrač utakmice, bio je Milan Purović u 60. minutu - posle centaršuta Dušana Baste sa desne strane. Crnogorac je prethodno u finišu prvog poluvremena iznudio penal i crveni karton Branimira Bajića, ali je Ognjen Koroman bio neprecizan sa bele tačke.

Zanimljivo, i sam Purović je dobio crveni karton, odnosno drugi žuti, kada je u 87. minutu laktom udario jednog od igrača crno-belih u skoku.

Zvezda je posle ovog trijumfa pratktično obezbedila 25. titulu šampiona zemlje s obzirom na to da je razlika u tom trenutku iznosila devet bodova.

- Zahvaljujem se navijačima, bili su sjajni svih 90 minuta, stali su uz nas i ovu pobedu poklanjamo njima. Uz takve navijače siguran sam da svakog možemo da pobedimo. Nas su najviše motivisale izjave i priče igrača Partizana.

- Pokazali smo im da smo prava ekipa i hvala im zbog toga - rekao je Purović tada.

Na stadionu nije bilo više od 20.000 navijača, iako je dan bio idealan za fudbal. Međutim, vredi pomenuti i da je u pitanju bila sreda koja je, inače, radni dan.

Sever i Jug su, doduše, opravdali očekivanja, a ovaj 129. večiti derbi ostaće upamćen i po tome što su Delije tokom meča "pomagale" Grobarima i "terale" Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića.

Delije Sever, 129. večiti derbi Transparent Delija na 129. večitom derbiju Foto: MN Press

- Zeko odlazi, nja, nja, nja...Bjeko odlazi, nja, nja, nja. Hoćete mi da ih oteramo kad vi ne možete?

Pogledajte i video:

Crvena zvezda – Partizan 1:0 (0:0)

(Purović 60)

Stadion: Crvene zvezde.

Gledalaca: 20.000.

Sudija: Dejan Filipović (Beograd). Pomoćnici: Nikola Tomičić (Sremski Karlovci) i Radovan Stepanović (Novi Sad).

Žuti kartoni: Koroman, Tutorić, Purović i Milovanović (Crvena zvezda), Ž. Lazetić, Lazić, Nađ i Maletić (Partizan).

Crveni kartoni: Bajić (Partizan) u 44. i Purović (Crvena zvezda) u 86. minutu.

Crvena zvezda: Ivan Ranđelović, Aleksandar Pantić (od 50. Milanko Rašković), Miloš Bajalica, Đorđe Tutorić, Dušan Anđelković, Dušan Basta, Dejan Milovanović, Segundo Kastiljo (od 22. Nikola Trajković), Nenad Milijaš, Ognjen Koroman (od 76. Marko Perović), Milan Purović. Trener: Boško Đurovski.

Partizan: Nikolas Asprogenis, Antonio Rukavina, Branimir Bajić, Miloš Mihajlov (od 90. Obiora Odita), Marko Lomić, Milan Smiljanić, Albert Nađ (od 36. Nikola Gulan), Darko Maletić, Bojan Zajić (od 46. Nemanja Rnić), Đorđe Lazić, Žarko Lazetić. Trener: Miroslav Đukić.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA