Fudbalski savez Crne Gore se uključio u pomoć bolnicama!

 
 ≫ 
  • 1

Posle sportista iz Crne Gore u pomoć bolnicama se uključio i matični savez

Fudbalski savez Crne Gore poslednji je u nizu "sportskih subjekata" koji se aktivno, konkretnom pomoći, uključio u podršci državi u borbi protiv korona virusa.

- Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore doneo je odluku da se Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Kotoru i Baru donira po jedan respirator.

- Za njihovu nabavku FSCG je opredelio preko 150.000 eura. Zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata u ovom trenutku, Fudbalski savez će bolnici „Danilo I“ na Cetinju naknadno donirati respirator. Doniranjem sedam respiratora Fudbalski savez, u meri mogućeg, pomaže kompletan zdravstveni sistem u borbi sa COVID-19 - saopšteno je iz FSCG.

Podsetimo, pre FSCG-a, donacije zdravstvenim ustanovama i organizacijama koje se bave prikupljanjem medicinskih sredstava, dali su prvi čovek KK Mornar Đorđije Pavićevć (50.000 eur), fudbaler Atletiko Madrida Stefan Savić (45.000 eur), te njegove kolege Luka Đorđević (20.000 eur) i Stevan Jovetić (50.000 eur).

Zvezdan Terzić, Dejan Savićević, FK Crvena zvezda Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i direktor Zvezde Zvezdan Terzić Foto: MN Press

Nisu ni srpski sportisti ostali imunu na dešavanja. Prvi koji je istupio u tom smislu je trener Zvezde Dejan Stanković, pošto je sa svojim poslovnim partnerom Draganom Ruvarcem i njihovom građevinsko-investitorskom firmom Stefial, donirao respiratore i medicinsku opremu za Srbiju.

- Dužnost svakog od nas ko moze da pomogne, u ovako teškom trenutku, da to i uradi onima kome je to najpotrebnije. Nije bitno koliko, svaki doprinos je jedan život više spašen - rekao je Stanković i, nadamo se, time pokrenuo veliku akciju koja bi trebalo da uzme maha već narednih dana, jer vremena za čekanje nema.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    20. mart 2020 | 21:41

    Svaka čast za Deju Genija, ugledajte se iz FSS na njega, nemojte misliti samo na sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA