Koliko košta kiks Adrijana: Liverpul ostaje bez desetina miliona evra zbog poraza od Atletika

 
  • 2

Mada je Virdžil Van Dajk naglasio da sezona nije propala posle ispadanja od Atletika, milioni koje je klub izgubio nisu "za bacanje"

Iako je nepoznato šta će se dešavati sa evropskim fudbalom i sportom jer je ovih dana goruća tema korona virus, Liverpul bar u Evropi i Ligi šampiona o tome neće morati da brine.

Redsi su pre dve večeri ispali od Atletiko Madrida, preokretom u produžetku u kom su poveli 2:0 i imali prolaz do četvrtfinala u svojim rukama.

Kao što ih je prošlogodišnji prolaz do finala i pobeda nad Totenhemom u finalu bogato nagradila (oko 61 milion evra ukupno), tako će ih ispadanje u osmini finala ove godine poprilično oštetiti.

Klub Jirgena Klopa će izgubiti oko 34 miliona evra zbog kiksa Adrijana iz 97. minuta i gola Ljorentea kojim je otvoren put Atletika ka preokretu i pobedi 3:2 na Enfildu.

Liverpul je tako najtežih mesec dana u sezoni začinio porazom od Atletika, a posle ispadanja iz FA Kupa od Čelsija i porazom od Votforda u Premijer ligi.

Redsi imaju šansu da se isprave u ponedeljak uveče nedaleko od svog stadiona - na Gudisonu u gradskom derbiju sa Evertonom jer im je matematički potrebno još šest bodova da bi osvojili titulu prvi put posle 30 godina.

- Svako može da napravi grešku, to se dešava. Ali je Adrijanova greška naizgled preokrenula utakmicu. Neću da pričam ništa o tome, pobeđuješ kao tim i tako i gubiš. To se dešava u utakmicama i teško je podneti. Sada pričamo o šest bodova za domaću titulu. Igramo protiv Evertona u gostima, protiv Kristal Palasa kod kuće i onda protiv Sitija, a između je međunarodna pauza. Svašta može da se desi, ali treba da sačuvamo samopouzdanje - rekao je Van Dajk.

Pitanje je, u sadašnjoj situaciji hoće li se uopšte utakmica protiv Evertona i odigrati, ako stvari nastave da se odvijaju kao i do sada jer su već čitavi timovi Arsenala i Čelsija u karantinu zbog toga što su u njima pronađeni igrači i treneri pozitivni na korona virus.

Slično je prethodnih dana bilo i sa ekipom Lestera, pa će Premijer liga u petak odlučivati o nastavku sezone u najvišem rangu engleskog fudbala.

Video: Degenek o statusu džokera, Liverpulu, Bajernu i atinskoj tragediji sa Olimpijakosom

(M.LJ)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    13. mart 2020 | 10:25

    Ko je iole pratio Atletika i Simeonea znao je da Liverpul nema sanse za prolaz dalje pa eto zahvaljuci upravo Atletiku ja kladzi zaradi 50 000 dindzi. Hvala ti Diego Simeone.

  • Др

    13. mart 2020 | 08:59

    Хајде, не кукајте ,ви сте институција , а не к' о ови наши кмекавци!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA