Burno u Humskoj: Partizan pobedio Nišlije iz neverovatno napravljenog penala u 84. minutu!

 
 ≫ 

Crno-beli jedva izašli na kraj sa Radničkim - 1:0

Partizan Pogodak Ivanovića sa bele tačke Foto: MN press

Ako su se u Humskoj tešili da je remi bez golova na Marakani prošlog vikenda bio plod lošeg dana, više nemaju pravo na taj izgovor. Partizan je u krizi, problem je organizacija igre u napadu i realizacija, a to se pokazalo i u duelu sa Radničkim iz Niša koji je posle velike borbe ipak poražen sa 1:0, pogotkom Đorđa Ivanovića sa bele tačke u 84. minutu.

Ostaće dilema da li je glavni arbitar Novak Simović mogao da progleda kroz prste Todorovskom za start nad Uroševićem u 83. minutu, ali se iz više uglova vidi da je kapiten Nišlija zgazio beka Partizana posle čega je ovaj pao u šesnaestercu gostiju kao pokošen.

Partizan Urošević u razgovoru sa Nišlijama Foto: MN press

Tako je Partizan uspeo nekako da izbegne novu nulu u meču u kome se mučio da popravi utisak od prošlonedeljnog izdanja na derbiju, ali pobeda na jedvite jade nad borbenim Radničikim ne bi smela da zamaskira činjenicu da je tim Sava Miloševića ozbiljno oslabljen igrački odlaskom Zorana Tošića u Kinu, kao i izostancima glavnih kreativaca Sume i Natha.

Prvo poluvreme proteklo je u jalovoj inicijativi Partizana koji je pored suspendovanog Sume rano ostao i bez Bibrasa Natha zbog povrede, samim tim i bez klasičnog organizatora igre. Kružili su crno-beli oko bunkera Radničkog, ali bez konkretnog rešenja u poslednjoj trećini, bez dobrog zavšnog pasa.

Tokom prvih 45 minuta domaći igrači nisu uputili nijedan šut u okvir gola protivnika, pa je bila evidentna kriza u igri. Najagilniji je bio mladi Filip Stevanović, borio se i Umar Sadik, ali nije dobio pravu loptu kako bi mogao da dođe do premijernog pogotka ovog proleća.

Pokušao je Milošević početkom drugog poluvremena sa promenom napadača, kako bi došao do šanse, Matić je zamenio bledog Sadika, ali problem nije bio u napadu već u slaboj organizaciji igre. Tu je i Miloševićeva greška s izmenom, kada je umesto bledog Asana iz igre izveo agilnog Stevanovića u 71, minutu, ali trener Partizana na kraju nije kažnjen za taj promašaj.

Imao je sreće Savo da je glavni sudija bio lak na upiranje prstom na belu tačku posle duela Uroševića i Todrovskog, a Đorđe Ivanović preciznim udarcem na kraju ipak obradovao nešto više od 1.000 gledalaca u Humskoj.

Obradovao, ali i opomenuo jer Partizan neće moći svakog vikenda ovako da se provlači.

Superliga, 25. kolo

Petak

Čukarički - Spartak 4:1

(Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37, Šapić 71 - Denković 66)

Subota

Mačva - Crvena zvezda 0:3

(Ben 19, 32, Babić 37)

Napredak - Proleter 0:0

Rad - TSC 3:4

(Kaluđerović 4.p, 89, Busnić 70 - Zec 25, Lukić 26, Silađi 45+4, Tumbasević 69)

Radnik - Javor 2:0

(Pavlov 27, Mitošević 80)

Vojvodina - Mladost 2:1

(Čović 66, Zečević 76.ag - Šatara 82)

Partizan - Radnički Niš 1:0

(Ivanović 84. penal)

Nedelja

Inđija - Voždovac 14:00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdan

    7. mart 2020 | 23:04

    Citam ove sto pisu da je bio penal. Mogu reci da se vidi da oni se ne razumu u fudbalska pravila. Pa vako penal nije postajo jer igrac radnickog pre doso do lopte i pre izbijanje lopte on je bio u skoku znaci pri ispucavanje lopte onje posle pada nagazio igraca partizana a lopta je vec bila van penaltika sto znaci nema govora o penalu. Sta tog trenutka sudija trebo da uradi da zaustavi igru i dokse ne ukaze pomoc igracu koji je nenamerno nagazen i posle toga dosuditi aut za partizan postoje igrac radnickog ispuco u aut. Znaci jos jednom kazem da penal nije bio jer igrac pri padu posle skoka nemoze da kontrolise kakoce se docekati na noge bitnoje da je pre ispuco loptu nego stoje nagazio onog urosevica koji se bacio kao daga pogodila kugla u nogu znaci sudija mora da bude supendovan jer je ostetio radnicki i direk utico na rezultat.

  • Milan

    7. mart 2020 | 23:02

    Šta sad kažete grbarčići za nova sudijska tri boda.

  • Mm

    7. mart 2020 | 23:13

    Treba da stignu zvezdu samo padajte grobarcici sudije su uz vas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA