Ivica Kralj za Telegraf: Svakoga dana rastemo po stepenik, nije katastrofa i ako ispadnemo iz lige

 
 ≫ 
  • 3

Kod nas se sve doživljava katastrofalno, ali igrao se fudbal ovde i pre pet i pre 20 godina, igraće se i narednih 50, poručuje ambiciozni predsednik Mačve

Ivica Kralj Ivica Kralj Foto: Telegraf.rs

Svaki put kada Crvena zvezda ili Partizan gostuju u Šapcu, na stadionu Mačve je pravi fudbalski praznik. To u prvi plan ističe i predsednik ovog kluba Ivica Kralj koji već pet godina sa ambicioznom grupom ljudi vodi fudbal u gradu na Savi.

- Kadgod dolaze Partizan i Zvezda to je praznik fudbala u bilo kom gradu ne samo u Šapcu. Ušli smo u Superligu posle 70 godina i znate i sami šta to znači za klub i grad. Što se tiče stadiona, trudimo se svake godine da nešto promenimo, da to ide nabolje. Mislim da se pomak vidi, na kraju krajeva i kada se dođe na stadion. Ali trudimo se, svakog dana bar za po jedan stepenik da podginemo nivo kluba - ističe Kralj u razgovoru za Telegraf.

Šta je sve urađeno i šta je u planu po pitanju infrastrukture?

- Skoro pet godina sam u Šapcu, svakodnevno na relaciji Beograd - Šabac. Ne mogu da vam opišem kako je sve izgledalo pre pet godina i kako smo sve promenili, od glavnog terena, svlačionica, tribina, do pomoćnih terena i veštačke trave. Imamo ideju da sledeće godine pokrijemo istočnu tribinu i sagradimo severnu. Možda malo preambiciozno pričam, ali ako nemate planove i ambicije teško da možete nešto da realizujete.

Opet, situacija na tabeli nije baš najsjajnija?

- Činjenica je da nije idealna. U prvom delu sezone smo propustili popriličan broj prilika za bolji bodovni saldo. Mada moram da priznam sve ono negativno što je moglo da se desi nas je zadesilo. Od povreda igrača do nepravdi na terenu i naše slabe igre na kraju krajeva. Ali znate, to je sport, kako je tako je. Kod nas se sve doživljava katastrofalno, ali igrao se fudbal ovde i pre pet i pre 20 godina, igraće se i narednih 50. Tako na to gledam, pozitivno, da uradimo što je do nas, ako bude dovoljno za opstanak u Superligi biće, ako ne, imamo plan i za budućnost.

Koji vam je bio najlepši momenat u klubu za sve ove godine?

- Jeste ta pobeda protiv Crvene zvrezde za prolazak u polufinale kupa bila velika, ali ipak ulazak u Superligu je najjači utisak. Posle toliko godina, decenija, jedan fantastičan uspeh. To je najlepši detalj u poslednjih pet godina. Svako gostovanje ovde i Zvezde i Partizana i Vojvodine, ali i naše gostovanje tamo je spektakl sam po sebi i to mora da ostane tako - zaključio je Ivica Kralj.

Video: Velika šansa za Zvezdu u Šapcu: Pavkov promašio nepromašivo, Živković junak Mačve

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs3

    7. mart 2020 | 17:28

    Zvezdas sam ali ovom klubu, Predsedniku i ovom delu Srbije treba pomoci i dalje. A vidi se dosta pomaka u prethodnih 5 godina. Napred Sabac

  • Ufff

    7. mart 2020 | 18:57

    Ovaj Ivica je kao crveno vino...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA