Arsenal ozbiljno zagrizao za „zlatnu koku“ Fejnorda

 
 ≫ 
  • 0

Orkan Kokču bi mogao čak i pre Evropskog prvenstva da postane član londonskog kluba

Vezni fudbaler Fejnorda Orkan Kokču navodno je privukao pažnju nekoliko velikih evropskih klubova, a Holanđani bi mogli da zarade dosta novca jer je Kokču vezan ugovorom za ovaj klub sve do 2023. godine, navodi football.london.

„Daily Mail“ je objavio da je Arsenal započeo razgovore o potencijalnom transferu tinejdžera vrednom 26,5 miliona evra, a tehnički direktor Edu ga je označio kao prioritetnog igrača koji bi u London mogao da se preseli na leto. Arsenal želi da se posao okonča pre Evropskog prvenstva, jer će Kokču nastupiti za reprezentaciju Turske i cena bi mu u slučaju dobrih partija mogla dodatno porasti.

Ovo je profil mladog fudbalera Fejnorda.

Ko je Orkan Kokču?

Rođen je u Harlemu u Holandiji krajem decembra 2000. godine. Turskog je porekla i ima starijeg brata Ozana koji trenutno igra za Giresunspor. Fudbalsku karijeru je započeo u Holandiji, kao produkt omladinske škole Groningema, pre nego što se priključio omladinskoj akademiji Fejnorda 2014. godine.

Sa 17 godina, u septembru 2018. debitovao je za prvi tim Fejnorda u Kup utakmici protiv Gemerta, postigavši gol u visokoj pobedi (4:0) svoje ekipe.

Tri meseca kasnije, debitovao je u Eredivisiji – ponovo veoma uspešno, jer je osim gola upisao i asistenciju u pobedi svoje ekipe od 4:1.

Kako je igrao od tada?

Njegov dobar nastup na debiju posle ulaska s klupe obezbedio mu je mesto u startnoj postavi u sledećoj utakmici, koju je Fejnord, doduše, izgubio kod kuće od Fortune rezultatom 2:0. Sledeći put se u startnoj postavi našao u martu protiv Vitesea, i Kokču je ponovo postigao gol u remiju 1:1.

Ukupno, Kokču je prethodne sezone 11 puta igrao za Fejnord u Eredivisiji i uspeo je da postigne tri gola. Ove sezone, ustalio se u prvom timu Fejnorda - nastupio je 27 puta u svim takmičenjima, i postigao je tri gola. Osim u Erediviziji nastupao je i u Ligi Evrope, i na taj način uspeo je da privuče pažnju drugih klubova.

Da li je igrao za reprezentaciju?

Kokču je bio član omladinske reprezentacije Holandije, i predstavljao je Holandiju u takmičenjima igrača do 18 i do 19 godina. Međutim, u julu prošle godine najavio je da će igrati za tursku reprezentaciju. Od tada, dva puta je zaigrao za reprezentaciju Turske do 21 godine, računajući i meč u kojem je Turska poražena od Engleske 3:2 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine.

Orkan Kokču Printskrin: Youtube/ Andy van der Meijde - Official

Tek treba da se pokaže na seniorskom nivou.

Ko je zainteresovan za njega?

Arsenal je jedan u nizu klubova koji prate razvoj Kokčua u Holandiji, a poslednjih meseci angažovano rade na njegovom dovođenju. Kokču je, navodno, takođe zanimljiv i drugim klubovima iz Evrope, a brojne ekipe sa Pirinejskog poluostrva prate njegov napredak.

Koliko on vredi i koji mu je status ugovora?

Kokču je trenutno pod ugovorom u Fejnordu do 2023. godine. Fejnord bi, međutim, mogao da pusti svog tinejdžera već ovog leta, ali samo u slučaju ponude veće od 26 miliona evra.

(G.S.)

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA