Ovo je model po kom će Zvezda da igra pod vođstvom Dejana Stankovića!

 
 ≫ 
  • 4

Upitna je samo konačna formacija, ali kakva god ona bude jasno je da će svi taktički i fizički morati da izgledaju besprekorno

Prvo poluvreme protiv Ludogoreca - to je model po kom Crvena zvezda teži da igra pod vođstvom Dejana Stankovića!

Bez previše komplikovanja, dva ili tri dodira sa loptom, visok i intezivan presing sa idejom da se lopta odmah uzme i da crveno-beli kreiraju igru.

Zvezdina partija u pojedinim trenucima tog prvog poluvremena izgledala je kao da je teren igračka, a sami fudbaleri figurice koje Stanković negde sa visine pokreće kako on želi.

FK Crvena zvezda Veljko NIkolić je odradio veliki deo posla u presingu Foto: crvenazvezdafk

Sve ono što je praktično tražio na treninzima između Vardara i meča sa Ludogorecom, igrači Zvezde su ispunjavali sve dok su imali snage.

Svi su tačno znali šta rade na terenu, svaki igrač je nekako bio u toj svojoj liniji. Čak i kada su malo odstupili, vrlo brzo su sa klupe čuli Mistera šta je potrebno da urade.

Formacija 4-2-3-1 je, čini se, skoro svakog trenutka donoslila negde na terenu višak. Kao da je Zvezda imala igrača više, a sve zbog toga što je svako ispunjavao svoj zadatak i što agresivnost nijednog trenutka nije izostala.

Ovo prvo poluvreme bi trebalo da bude model kako će Zvezda igrati u nastavku sezone. U drugom delu smo malo izgubili snagu, ali pripremni je period. Teške su noge. Evo ja prvi kažem da sam malo pao - rekao je Strelac jedinog gola Marko Gobeljić.

FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

Čak ni gol Gobeljića nije slučajan, jer Stanković tokom treninga često zna da vežba akcije u kojima desni bek ide napred, a levi ostaje sa štoperima da čini tu defanzivnu trojku. Takođe, sada i ono obično dodavanje zadnje linije na treninzima, uključujući i igru golmana koji sa svojim trenerom Gašićem vežbaju pasove, dobijaju na težini.

Jer, nije Zvezda protiv Ludogoreca žurila. Prebacivala je loptu s jedne na drugu stranu baš kao da su na treningu - tražeći procep koji mogu da iskoriste.

Prekidi su takođe nešto čemu je Stanković posvetio mnogo pažnje tokom vežbanja, a Zvezda je u tom prvom poluvremenu, osim gola, najopasnije pripretila baš posle njih (Boaći i Rodić). Zanimljivo, i pomoćna igra posle kornera donosila je pometnju u kaznenom prostoru Bugara.

FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

Ono što svakako "bode oči" jeste ta taktičlka beprekornost u defanzivnom delu. Naravno, pričamo o prvom poluvremenu. A dokaz kako je to sve izgledalo dobijamo iz podatka da učesnik nokaut faze Lige Evrope nijednom nije šutirao ka golu Borjana.

Odbrambeno smo se postavili dobro, sve smo zatvorili što je šef tražio od nas. U nastavku nas je stigao umor, ali imamo još dosta do početka prvenstva, sve će to biti kako treba do prvog kola - rekao je čuvar mreže crveno-belih i kapiten tima.

Zvezda je u nastavku najviše pala negde između 55. i 65. minuta, a čim je Stanković u igru ubacio petoricu novih i odmornih fudbalera srpski šampion je vezao tri odlične prilike i imao promašen penal.

Dakle, vidljivo je da Stanković ima jasnu viziju kako bi Zvezda pod njegovim vođstvom trebalo da izgleda, ali će to moći da ostvari samo uz pomoć snage. Tu će "dnevnicu" već morati da zaradi i njegov pomoćnik Federiko Panonćini.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    2. februar 2020 | 11:43

    Cista farsa. I dalje ce glavni model utvrdjivati drzava sa svojim predsjednikom, tzv. Fudbalski savez Srbije i sudije. Zivi bili pa vidjeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA