Asano i Urošević tresli mrežu: Partizan pobedio Mačvu za treće mesto Superlige!

 
 ≫ 

Miloševićev tim se vratio na pobednički kolosek

Fudbaleri Partizana pobedili su Mačvu sa 2:0 u meču 18. kola Superlige Srbije i u Šapcu nastavili superligašku trku posle evropske tragedije i nesrećnog remija sa Alkmarom.

Crno-beli su na stadionu Mačve odigrali dobar meč u kom je presudio kvalitet njihove ofanzivne linije koju trener Savo Milošević ne želi mnogo da menja.

Prvi gol za goste postigao je Takuma Asano u prvom poluvremenu, u drugom se u strelce upisao Slobodan Urošević, mada je bilo šansi za još nekoliko golova u mreži domaćina.

Partizan je u prvom poluvremenu delovao kao da igra koliko mu je potrebno. Od samog starta se videlo da je Umar Sadik bio raspoložen za igru, dok su se ostali priključivali postepeno.

Mačva je rano izašla napred i preko Marinkovića i Milosavljevića pokazala da se neće samo braniti, ali je prvi udarac prema golu protivnika uputio Sadik u desetom minutu kada je gađao pored gola.

Već u tim trenucima su gosti polako preuzimali kontrolu lopte i tempo utakmice i u 15. minutu su to pretvorili u gol.

Sadik je dobio loptu u kaznenom prostoru, šutirao je, golman Mačve Dušan Puletić je nesigurno reagovao i samo odbio loptu do druge stative gde je spreman bio Takuma Asano.

Japanac je natrčao i samo ćušnuo loptu u mrežu, a Partizan je poveo. Usledio je period dominacije crno-belih. Stevanović je imao dobar šut u 19. minutu, ali je u centru pažnje bila saradnja Asana i Sadika koji su kreirali sve opasne napade svog tima.

Ova saradnja je u 31. minutu rezultirala promašenim zicerom Sadika koji je sa desetak metara šutirao pored gola, da bi već do 35. minuta Partizan promašio još nekoliko solidnih šansi.

Tek tada se Mačva malo trgla. Dva centaršuta i dva pokušaja Šušnjara i Nikola Ašćerića tek na pragu 40. minuta su naterala Vladimira Stojkovića da se zagreje.

Do kraja poluvremena je Slobodan Urošević mogao da pogodi mrežu posle kornera, ali je do pauze ostalo 0:1 za Partizan.

U prvih petnaestak minuta nastavka nije bilo kolosalnih šansi ni za jednu od ekipa. Partizan je delovao sigurnije napred, sve je bolje na terenu stajao Sejduba Suma, dok je trener Partizana Savo Milošević u 63. minutu odlučio da iz igre izvede Sadika.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Zamenio ga je Đorđe Ivanović u igri, a Partizan je pokušavao nakon toga previše da kombinuje "na sitno" u sredini. "Davili" su i loptu i odbranu Miloševićevi igrači i čekali da ona popusti još neki put.

Dočekali su u 70. minutu kada je Slobodan Urošević ostao posle centaršuta sam na levoj strani, odakle se namestio i po zemlji pronašao dalji ugao gola Puletića za 2:0.

Šušnjar je nakon toga probao da udarcem sa distance iznenadi Stojkovića, loše je to učinio i golman Partizana je ostao nesavladan i u 77. minutu, dok je njegov tim lagano krstario ka trijumfu.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja jer igrači Partizana nisu želeli ništa da rizikuju, a Mačva je delovala kao da se pomirila sa porazom, pa je klub iz Humske upisao nova tri boda u domaćem šampionatu.

Tim Save Miloševića sada ima 38 bodova na trećem mestu Superlige na kom je preskočila Čukarički, dok je Mačva "zakucana" za dno sa samo pet bodova.

Drugo poluvreme:

92. minut - KRAJ - Umalo autogol igrača Mačve. Šapčani su se na kraju odbranili i ostali poraženi sa 2:0.

86. minut - Postiže gol Mačva, ali sudije dižu zastavicu i pokazuju da je bio ofsajd. Sa usporenog snimka se ne može baš lako proceniti, mada više deluje kao da ofsajda nije bilo.

84. minut - Božića je na terenu zamenio Čermelj u ekipi Mačve. Filip Stevanović je izašao u timu Partizana, ušao je Nikola Lakčević.

77. minut  - Šušnjar sa krila ulazi u sredinu i šutira, lako to brani Stojković, ali igrač Mačve pokušava malo da podigne svoj tim u napadu.

75. minut -  Izmene u timu Mačve ali i u Partizanu. Marinković je izašao iz igre, zamenio ga je Vujasin, dok je Natho izašao sa terena u Partizanu, a poslednjih petnaestak minuta će odigrati Lazar Pavlović.

70. minut - GOOOOL! Urošević pogađa za 2:0! Centaršut je išao sa desne strane, lopta je prošla kroz sve igrače u sredini i stigla levo do Uroševića koji pogađa dalji ugao po zemlji i duplira prednost svog tima.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

67. minut - Partizan drži loptu, Mačva se povukla u bunker i dok gosti čekaju da popusti odbrana domaćih, Mačva nekako uspeva da otkloni svaku opasnost.

63. minut - Milošević menja, Sadik izlazi iz igre, ulazi Đorđe Ivanović.

61. minut - Šutirao je traljavo Pejović, kačio je loptu neko od fudbalera Partizana pa je Mačva dobila korner iz kog lopta stiže samo do ruku Vladimira Stojkovića.

57. minut - Dve šanse za Partizan, Asano u drugoj šutira previše visoko.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

53. minut - Marinković šutira spoljnom sa 25 metara, Stojković brani!

52. minut - Stevanović je prošao kroz dvojicu igrača Mačve, šutirao, ali ga je na kraju izblokirao Jevtić.

50. minut - Pokušaj Asana, pa Miletić kači loptu na desnoj strani posle kornera, igrači Mačve tražili su faul nad Puletićem u toj situaciji, ali nije bilo ni faula ni veće opasnosti po gol Šapčana.

46. minut - Bez promena u sastavima u odnosu na početak utakmice.

Prvo poluvreme:

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

45. minut - Pokušaj kontre Mačve, Marinković je probao da ubaci loptu u kazneni prostor, crno-beli su se odbranili.

42. minut - Šut Sadika iz prve posle centaršuta Stevanovića, lopta je otišla visoko preko gola Puletića.

41. minut - Suma dodaje Asanu, Japanac šutira i biva izblokiran, Urošević u padu iz kornera udara loptu glavom i gađa pored gola.

FK Mačva, FK Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

38. minut - Opasno je pred golom Stojkovića! Nikola Ašćerić je tukao glavom u sam ugao gola crno-belih sa nekih 11, 12 metara, Stojković se maksimalno istegao i uspeo da skine loptu, ali je Mačva već drugi put zapretila opasno za tri, četiri minuta.

34. minut - Prvi šut ka golu Partizana i prva odbrana Stojkovića. Đukić i Šušnjar su bili u akciji, Šušnjar je iz prve šutirao posle centaršuta svog saigrača i naterao Stojkovića da se malo zagreje.

33. minut - Nekoliko dobrih šansi za crno-bele. Opet je Sadik dobio loptu isturen, probao je da fintira i šutirao, reagovala je odbrana Mačve i Partizan je dobio samo korner. Posle kornera je nastala gužva pred golom domaćih, na kraju je dosuđen faul za Šapčane.

31. minut - Promašuje odličnu šansu Sadik! Asano asistria za Umara, ovaj je ostao sam ispred golmana sa desetak metara i šutirao pored gola.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

29. minut - Opao je malo ritam iz prethodnih desetak minuta, Partizan i dalje drži loptu, igra se uglavnom na polovini Mačve.

22. minut - Sadik centrira za Asana, Japanac je probao petom da savlada Puletića drugi put i nije uspeo. Usledio je centaršut i pokušaj glavom japanskog internacionalca koji je izblokiran.

19. minut - Dobar šut Stevanovića. Letela je lopta s leve na desnu stranu, Ostojić je poslao povratnu za mladog vezistu crno-belih koji je promašio. Sve bolja igra Beograđana.

16. minut - GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Sadik je šutirao iskosa sa desne strane, Dušan Puletić je loše reagovao i samo odbio loptu do druge stative gde je spreman bio Takuma Asano da samo ćušne loptu u mrežu za vođstvo gostiju.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

13. minut - Pokušaj Sume iz kaznenog prostora, pogađa lopta Pejovića u predelu visini grudi, a igrač Mačve je brzo sklonio ruke iza leđa jer bi u suprotnom skoro sigurno skrivio penal.

10. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj na utakmici. Sadik je oprobao šut i naciljao malo pored leve stative gola Mačve.

9, minut - Milosavljević i Marinković za sada dejstvuju po krilima u ekipi Mačve, ali Marinković nije uspeo da pošalje upotrebljv centaršut. Nešto konkretniji Šapčani za sada, mada većih uzbuđenja nema.

5. minut - Partizan pokušava da uspostavi kontrolu nad loptom, Mačva želi da napadne, ali tim iz Šapca ne koristi prvo centaršut posle faula sa strane kaznenog prostora, a onda i korner. U oba slučaja dobro se odbranio Umar Sadik.

Video: Ben stavio tačku na trijumf Zvezde nad Voždovcem

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    1. decembar 2019 | 19:08

    Sto niste pustili ljude da vas pobede ,oni vas stalno pustaju ,a i uzeli ste im igraca a niste platili .

  • Žika Živac

    1. decembar 2019 | 20:16

    Az Alkmar 💪

  • Geras

    1. decembar 2019 | 19:17

    Tresli mrežu gaggahahahaah.... Pa ovo je jadno i smešno.... Sudije pokrale macvu.... Žalite se slobodno... Partizan je najgori... Oni se bore da ne ispadnu iz lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA