Veliki uspeh U17 selekcije Srbije: Posle omladinaca, i kadeti obezbedili elit rundu kvalifikacija!

Dovoljan je bio remi sa Mađarskom

  • 0
Kadetska reprezentacija Srbije, U17 Foto: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) uspela je da se plasira u elit rundu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo!

Izabranici selektora Dejana Brankovića igrali su nerešeno sa Mađarskom – 0:0 u Minsku, i tako zahvaljujući pobedi protiv Belorusije (2:1), u drugom kolu, uspeli da anuliraju minus iz meča sa Letonijom (1:2) i overe vizu za elit rundu kvalifikacija.

Podvig kadeta dobija na težini ako se zna da su Belorusiju pobedili sa igračem manje, a do remija sa Mađarskom ponovo su morali da ulože dodatni napor, jer su od 66. minuta, zbog isključenja Stankovića, na terenu ostali sa 10 igrača.

Na ovaj način kadeti su zaokružili dobre rezultate svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, jer prethodno su omladinci (U19) u konkurenciji Španije, Rumunije i Litvanije izborili plasman u elit rundu, kao i obe ženske selekcije (U17W i U19W).

Kadetkinje su bile uspešne u konkurenciji Češke, Gruzije i Ukrajine, a omladinke su uspeh ostvarile u grupi sa Engleskom, Belorusijom i Kiprom.

Sve selekcije imaće uskoro žreb za elit rundu kvalifikacija koje su na programu u prvoj polovini iduće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA