Mektomini stao uz rame Ronaldu: Mančester junajted ušao u istoriju Premijer lige!

 
 ≫ 
  • 0

Đavoli su prva ekipa koja je uspela da postigne 2000 golova u 27-godišnjoj istoriji takmičenja

Ekipa Mančester junajteda uspela je da zabeleži ubedljivu pobedu, kako rezultatom tako i igrom, nad Noričom rezultatom 3:1!

Međutim, rezultat će možda ostati u drugom planu, iako je to možda i najbolja utakmica Crvenih đavola ove sezone, jer je Skot Mektomini postigao 2000. gol za Junajted u PL.

Do ove utakmice Crveni đavoli su na svom kontu imali 1999 datih golova u Premijer ligi i čekao se samo još taj jedan, i nije se dugo čekao.

Mladi, i veoma osporavani, Mektomini u 21. minutu zatresao je mrežu i tako ušao u istoriju mančesterskog kluba, ali i celog šampionata. Iako mu ostrvski mediji ne predviđaju blistavu karijeru i proglašavaju ga za ''najslabijom karikom'' u ekipi Ole Gunar Solkjera, Skot Mektomini je svoje ime upisao za sva vremena.

Gol je na videu od 0:25.

Ovim golom Mektomeni je stao rame uz rame sa Kristijanom Ronaldom jer je upravo Portugalac bio strelac 1000. gola za Junajted u Premijer ligi.

1000. gol

Mnogi kritičari su skloni oceni da je ta utakmica 29. oktobra 2005. godine protiv Midlzbroa možda jedna od najlošijih u Fergusonovoj eri u Premijer ligi.

Potpuno nemoćni bili su igrači Mančester junajteda na ovom gostovanju. Midlzbro je već na poluvremenu imao tri gola prednosti, a strelci su bili Gaiska Mendijeta, Džimi Floj Heselbank i Jakubu.

Edvin Van der Sar, Rio Ferdinand, Pol Skols, Vejn Runi, Rud van Nistelroj i ostali izgledali su kao ''male mace'' pred naletima Midlzbroa. U 60. minutu je ušao Ronaldo i malo razdrmao ekipu, međutim Mendijeta je u 78. minutu zapalio Riversajd i doveo svoju ekipu do ogromnih 4:0 protiv velikog Junajteda.

Potpunu blamažu sprečio je Portugalac golom u 90. minutu. Pored ubedljivog poraza, jednog od najvećih u istoriji kluba, ovaj meč je ušao u anale ekipe sa Old Traforda upravo po tom golu u 90. minutu koji je bio 1000. u Premijer lige za Crvene đavole.

Navijači su tada komentarisali da nije morao baš tad da ga Ronaldo postigne.

Samo dva dana pre obeležavanja 14. godišnjice od 1000. gola, postignut je 2000. Zanimljivo je da do prvog jubileja Crvenim đavolima je bilo neophodno 14 sezona, a do ovog drugog 15.

U slučaju da se u skorije vreme ponovo vrate na ''Ferusonove staze'' novi jubilej bi mogao da dođe u rekordnom vremenu, ali ako nastave ovako do 3000. gola će se verovatno čekati više od ovih 15 sezona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Filip Ištvanović)

Video: Karlik Džons o Lu Dengu, Srbiji i omiljenim igračima Orlova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA