Vučić: Da nije bilo pomoći države, Partizan danas ne bi igrao protiv Mančestera!

 
  • 76

Takođe, dodao je i to da Zvezda ne bi imala Gasprom kao sponzora da nije države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o novcu koji država Srbija da za lečenje dece u inostranstvu i tom prilikom je prokomentarisao i finansijsku pomoć koju su dobili Crvena zvezda i Partizan!

- Svake godine država ulaže i do tri puta više novca za lečenje dece u inostranstvu, a za lečenje dece obolelih od retkih bolesti, na primer, država je od 2012. godine izdvojila sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra, a za vreme bivše vlasti nula dinara - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je te podatke izneo u odgovor na navode pojedinih medija i komentare da država više novca daje "Crvenoj Zvezdi" i "Partizanu" nego za bolesnu decu.

- Nemojte da nam govorite da o deci ne brinemo, jer sve što radimo, radimo zbog dece i onih koji dolaze. Meni ova pruga nije potrebna, treba našoj deci koja će je koristiti narednih 100 godina - rekako je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi prigovore da su fudbalski klubovi dobili više novca nego što se daje za lečenje dece.

Aleksandar Vučić Foto: Predsedništvo Srbije

- Taj demagoški pristup, kada kažete - što gradite ovu prugu, a imamo siromašnih ljudi, što njima ne date pare... Suština je da kada gradite prugu smanjujete siromaštvo - naveo je predsednik.

Kako je rekao, da su Partizan ili Zvezda neuspešni, da država nije dala novac FK Partizan, taj klub ne bi danas igrao u Evropi protiv Mančestera, jer ne bi dobili licencu da im država nije pomogla.

Takođe, kaže da i Zvezda, bez državne podrške, teško da bi imala sponzorstvo Gaspromnjefta.

- Da se desilo da ne igraju evropske kupove, protiv Bajerna, Mančestra, država bi bila kriva. Ali, pošto su prvo pričali da se jedan klub pomaže više nego drugi, a kada su videil da je veoma balansirano i da se vodi računa, našli su drugu priču - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pozdravljen gromoglasnim aplauzom od strane Grobara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crvena zvezda tirana 1945.

    24. oktobar 2019 | 15:26

    Kada su u pitanju fudbalski klubovi, izbalansirano je tako da Partizan dobija malo više za 8 godina u odnosu na Zvezdu u petogodišnjem periodu. Kada se doda Gasprom, sa 4-6 miliona godišnje, pa se to pomnoži sa brojem godina od kada traje sponzorstvo, dođe se do toga da je Zvezdi dato isto koliko i za lečenje bolesne dece, odnosno 60 miliona eura. Baš je izbalansirano.

  • Rade

    24. oktobar 2019 | 15:36

    Grobari uskoro će IZBORI znate za koga ne smete glasati POZ!!!

  • Kiza i Komina

    24. oktobar 2019 | 15:27

    Ovde se potencira pomoc Partizanu za evro licencu, to je okej i hvala. Ali, preskacete u naslovu deo u kom se kaze, da nema drzave ne bi bilo ni Gasproma za Zvezdu. Sto znaci da brojke od pre neki dan nisu realno stanje na "terenu".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA