Partizan dominantan na lopti: Crno-beli deveti u Evropi po posedu!

 
 ≫ 
  • 16

Efekat novih pojačanja i Miloševićevih najava da će igrati napadački

Fudbalski klub Partizan nalazi se na devetom mestu liste evropskih klubova koji najviše drže loptu u svojim nogama, gledano kroz ukrštanje podataka iz čak 35 nacionalnih šampionata.

Ove podatke je objavila Fudbalska opservatorija CIES i iz njih se jasno vidi promena u filozofiji igre koju je uneo Savo Milošević.

Crno-beli su na devetom mestu u odnosu na sve evropske klubove, jer su protiv Napretka iz Kruševca čak 74,5 odsto vremena bili u posedu lopte. Nije im se dalo da pobede u tom meču odigranom 11. avgusta (2:2).

Ispred Partizana su na listi Ludogorec (74,7%), Totenhem (74,8%), Borusija Dortmund (74,9%), Seltik (75,1%), Pari Sen Žermen (75,9%), Šahtjor (77,4%), opet Šahtjor na drugom mestu (78,7%) i Fulam (78,7 %) na prvom mestu.

Mitrovićevi "kotidžersi" su skoro četiri petine vremena imali loptu u nogama protiv Milvola u pobedi 4:0, dok je Totenhem uprkos velikom posedu sa ove liste jedini poražen (od Njukasla 0:1), dok je Partizan jedini remizirao.

Na spisku se nalazi deset utakmica iz srpske Superlige i na njoj nisu samo "večiti rivali". Iznenađenje sezone, TSC iz Bačke Topole imao je posed 65,9 posto protiv Mačve u julu, Inđija je imala 64,3 posto protiv Proletera, dok je Voždovac imao čak 70 odsto u meču sa Radničkim iz Niša (poraz 1:2).

Video: Partizan se raspucao, 3:1 protiv Radničkog

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA