Partizan dovodi štopera, ako uđe u Ligu Evrope: Dete Barse prvi izbor!

 
 ≫ 
  • 22

Defanzivac Olimpije je još uvek prvi pik, dok igrač Bate Borisova mora da sačeka rasplet

Ukoliko u četvrtak eliminiše Molde i plasira se u grupnu fazu Lige Evrope, Partizan će do kraja letnjeg prelaznog roka pokušati da ojača konkurenciju i to na samo jednoj poziciji u timu – na mestu štopera. U konkurenciji su dva imena i to sledećim redosledom: Maki Banjak (24) iz Olimpije - kao prvi izbor trenera Sava Miloševića i Slobodan Simović (30), defanzivac Bate Borisova, saznaje Telegraf.

Rekosmo već da sve zavisi od utakmice sa Norvežanima, jer ukoliko prođu Molde crno-beli će imati znatno više mečeva i Miloševiću je potreban veći roster za tri takmičenja. U suprotnom, na snagu će stupiti ušteda, jer novac zarađen od transfera Svetozara Markovića, Rikarda Gomeša i Strahinje Pavlovića (ukoliko se transfer kompletira) neophodan je za funkcionisanje kluba. A struka će se osloniti na postojeći kadar.

Što se tiče Banjaka i Simovića, Partizan je u veoma dobroj poziciji u slučaju oba fudbalera. Jer, na izlaznim su vratima u svojim klubovima, a svakako im je privlačna opcija da odigraju Ligu Evrope i eventualno u budućnosti ostvare unosniji transfer.

BARSINO DETE PRVI IZBOR

Maki Banjak Maki Banjak; Printskrin: Youtube/Ognjenovic Football

Maki Banjak ima pasoš Kameruna i to je ono što donekle remeti koncepciju crno-belih, jer je još pre početka prelaznog roka napravljena strategija o angažovanju igrača sa srpskim pasošem u odbrani i stranih pojačanja u napadu.

Ipak, plasman u Evropu dozvoljava iskakanje iz šablona, jer Milošević želi u svakom trenutku da ima četiri štopera na raspolaganju. Jasno je da Dominik Dinga, iako najavljen kao pojačanje, još uvek nije na potrebnom nivou (pitanje je da li će i biti, jer do sada nije bio ni u protokolu), te struka računa na iskusnog Bojana Ostojića, pozajmljenog Strahinju Pavlovića (pod uslovom da se transfer u Lacio okonča) i Igora Vujačića.

Bilo kakav problem samo jednog od navedenih (nalik, recimo, Ostojićevom protiv Malatije) iziskuje pomeranja i improvizacije, a to je ono što Milošević svakako želi da izbegne.

Banjak je mlad igrač, ali prilično iskusan, fudbalski opismenjen u Barseloninoj La Masiji, “kaljen” u francuskom Nantu, španskoj Saragosi i austrijskoj Admiri iz koje je i stigao u Olimpiju leta 2018. godine.

U Ljubljani je standardan na svojoj poziciji, ali će, uz nekolicinu tamošnjih igrača, biti žrtva smanjenja budžeta vlasnika Milana Mandarića, pa ni važeći ugovor do juna 2021. godine ne prestavlja veliku prepreku za klub iz Humske.

Milošević ga je primetio u letnjem kontrolnom meču u “Stožicama” i očito poželeo da ga angažuje i ta priča je i te kako aktuelna, bez obzira što je u slovenačkim medijima provejavala priča da Partizan imao želju i odustao od Banjaka još sredinom jula meseca.

Radi se o veoma snažnom i brzom igraču za centralnog defanzivca, koji dobro “čita” situacije na terenu i lako pasom unosi loptu u igru. Bolje se služi desnom nogom i može, po potrebi, da odgovori i na poziciji desnog beka.

SIMOVIĆ LAKŠA META

Slobodan Simović Slobodan Simović; Foto: MN Press

Što se tiče Slobodana Simovića, struka crno-belih ga je takođe kontaktirala i u njegovom slučaju je situacija još lakša za realizaciju. Defanzivcu ističe ugovor sa Bate Borisovim za četiri meseca i, kako je beloruski klub nedavno angažovao mlađeg Borisa Kopitovića iz Čukaričkog, verovatno neće imati problem u izboru nove sredine.

Simović je šest godina stariji od Banjaka i uklapa se u prvobitni plan o igračima sa srpskim pasošem u poslednjoj liniji, koji ne remete broj od četiri interacionalca u domaćem takmičenju (Suma, Natho, Sadik, Asano).

Simović je po vokaciji zadnji vezni, ali u minulih nekoliko uglavnom igra na poziciji štopera, jer ima potrebnu visinu (190) i to je ono što je Miloševiću verovatno i privuklo pažnju, jer traži igrača koji, pored defanzivnih karakteristika, ima sposobnost da ogranizuje napad iz poslednje linije, dobar pas i pregled.

Pored Bate Borisova, Simović je branio boje Novog Sada, Spartaka iz Subotice, Dinama iz Minska, Slovana iz Bratislave Hapoela Kfar Šabe i Aktobea, odakle je februara 2018. i stigao u Borisov.

Zbog činjenice da mu u novembru ističe važeću ugovor, kao i godina, cena mu je svakako niža nego Banjakova, ali je bez obzira na to druga opcija u izboru struke Partizana.

Pogledajte i neke od njegovih poteza:

U svakom slučaju – poslednji potez Partizana u rekonstrukciji tima, odnosno u ovom slučaju odbrane, zavisi isključivo od epiloga meča sa Moldeom.

VIDEO: Grobari videli kandžu jaguara i najoriginalniju proslavu gola u Humskoj

(Z. Ivković)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joko ovo

    27. avgust 2019 | 13:40

    Treba proći ove Norvezane...cuj ako. Partizanu fali i napadac nemamo ga uopste osim ako Asana ne rebnu u špic.

  • Ja

    27. avgust 2019 | 14:15

    Alo bre,nagomilali Vujacice,Dinge,i koga sve ne,kakav stoper crni,NAPADAČA nemamo...ko je ovde lud?????

  • ercov

    27. avgust 2019 | 13:58

    Resiti se Sadika pod hitno jer je ubedljivo najveci promasaj koji je mogao da se desi Partizanu.Fudbaler na pozajmici koji zauzima tako vazno mesto i jos mesto inostranog igraca, koliko mu je mesecno primanje i zasto niko nece da prizna svoju gresku oko ovog katastrofalnog transfera !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA